Koncertom gudačkog kvarteta "Prima Vista" iz Varšave i flautiste Đuzepea Nova iz Italije sinoć je, u Herceg Novom, počelo 30. jubilarno izdanje Dana muzike.

dani muzike herceg novi

U dvorani "Park" okupili su se poznavaoci klasične muzike i pozdravili umjetnike iz Poljske i Italije, ali i direktora i selektora programa ovog Festivala, po kome je Herceg Novi postao prepoznatljiv, pijanistu Borisa Kraljevića. Prvo je izveden Prvi gudački kvartet Stanislava Monjuška najpoznatijeg predstavnika poljskog nacionalnog stila poslije Šoprena, a zatim su ugledni gosti izveli kvintet za flautu, violinu, dvije viole i violončelo Fridriha Kulaua, koje su poznate pod imenom“Betoven flaute“.

Boris Kraljević za TrebinjeLive kaže da je oduševljen još jednim startom Festivala koji će do 20. jula biti gost brojnim zvijezdama klasične muzike iz raznih krajeva svijeta.

"Hercegnovska publika je jedna od najzahvalnijih i najodanijih svom gradu, ali i gostu koji iz svijeta stiže u ovu sredinu. To nas sve čini srećnim i ponosnim jer publika svaki put iznova daje sve veću podršku da nam u Herceg Novi stižu prestižna imena klasične muzike", kazao je Kraljević i najavio za 14. jula nastupe Vujadina Krivokapića (violina) i pijanistkinje Ane Mihaljević. On je dodao da će, u izvođenju gudačkolg kvarteta "Prima Vista", 20. jula, publika čuti djela Kristofa Pendereckog.

Svi planirani koncerti, predstojećih hercegnovskih svečanosti umjetničke muzike kao i ovaj uvodni, odvijaće se u klimatizovanom prostoru poznate gradske dvorane "Park" od 21.30 časova.

Festival su podržali: SO Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i Ministarstvo kulture Crne Gore. Sponzor je i ove godine Hotel „Hunguest Hotel Sun Resort". Producent manifestacije je JUK "Herceg Fest".