Objavljen konkurs za popisivače u Trebinju: Uslovi i obaveze

Autor: TrebinjeLive Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 12. 07. 2013. - 12:14h

konkurs za popisivaca stanovnistva u trebinju

Na osnovu člana 26. Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine (Sl. glasnik BiH br. 10/12 i 18/13) i člana 7. Zakona o organizaciji i sprovođenju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj (Sl. glasnik RS br. 70/12 i 39/13) Popisna komisija grada Trebinje objavljuje

JAVNI POZIV
ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA OPŠTINSKE INSTRUKTORE I POPISIVAČE ZA PODRUČJE GRADA
TREBINjE

Ovim Javnim pozivom Popisna komisija grada Trebinje poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave za obavljanje poslova opštinskih instruktora i popisivača u sprovođenju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine na području grada Trebinje.
Zainteresovani kandidati za opštinske instruktore i popisivače dužni su da se prijave lično u prostorijama Popisne komisije na adresi Vuka Karadžića 1a (Mala sala u Centru za izdavanje dozvola na Trgu slobode).
Prijave za sudjelovanje u Popisu će se zaprimati od 11. 7. do 31. 7. 2013. godine, u vremenu od 10 do 15 časova u prostorijama grada.
Kandidat se može prijaviti samo za rad u svojstvu gradskog instruktora ili popisivača.

OPŠTINSKI INSTRUKTORI 
Obaveze u Popisu: obuka popisivača; obilazak terena pred Popis i provjera usaglašenosti skica i opisa popisnih krugova sa stanjem na terenu; organizacija i praćenje rada popisivača; pregled i kontrola popunjenih popisnih obrazaca; drugi poslovi po nalogu PKLS i državnog/entitetskog instruktora.

Uslovi koje kandidat za opštinskog instruktora treba da ispunjava:

 1. – da je državljanin BIH;
 2. – da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira (punoljetno lice);
 3. – da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;
 4. – da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju;
 5. – da je po mogućnosti stanovnik naseljenog mjesta ili opštine/grada u kojoj će obavljati poslove opštinskog/gradskog instruktora;
 6. – da bude raspoloživ preko dana, uveče i vikendom za posao;
 7. – da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada.

Spiskovi kandidata koji su izabrani za instruktažu biće objavljeni najkasnije do 25. 8. 2013. godine na oglasnoj tabli i web stranici Grada, u prostorijama Popisne komisije i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obavezni su da u periodu od 25. do 30. 8. 2013. godine. Popisnoj komisiji grada podnesu kopije sljedećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata): Lične karte; Diplome; Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Indeksa (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član porodice poginulog borca.

Kandidati izabrani za gradske instruktore prolaze petodnevnu instruktažu u periodu od 06. do 10. 9. 2013. godine i nakon odslušane instruktaže (obavezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test nakon kojega se, zavisno o kvaliteti završnog testa i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu opštinskog/gradskog instruktora ili raspoređuju kao rezerva.

POPISIVAČI
Zadaci popisivača u Popisu: obilazak terena pred Popis, popisivanje “od vrata do vrata“ i drugi poslovi po nalogu opštinskog/gradskog instruktora i Popisne komisije. Popisivači moraju u dvije sedmice popisati sve jedinice Popisa (stanovnike, domaćinstava i stanove). Popisivanje na terenu traje od 1. do 15. oktobra 2013. godine (uključuje subote i nedjelje) od jutra do naveče, pa je nužan preduslov da kandidat za popisivača u tom periodu nema poslovnih/školskih obaveza, jer se od popisivača očekuje puni dnevni angažman.

Uslovi koje kandidat za popisivača treba da ispunjava:

 1. – da je državljanin BIH;
 2. – da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira (punoljetno lice);
 3. – da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;
 4. – da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje;
 5. – da je po mogućnosti stanovnik naseljenog mjesta ili opštine u kojoj će obavljati poslove popisivača;
 6. – da ima čitak rukopis;
 7. – da bude raspoloživ preko dana, uveče i vikendom za posao;
 8. – da posjeduje psiho-fizičke sposobnosti za obavljanje terenskog rada.

Lista kandidata koji budu izabrani za instruktažu biće objavljena najkasnije do 25. 8. 2013. godine na oglasnoj tabli i web stranici Grada, u prostorijama Popisne komisije i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovini.

Kandidati koji uđu u uži izbor, obavezni su da u periodu od 25. do 30. 8. 2013. godine. Popisnoj komisiji grada podnesu kopije sljedećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata): Lične karte; Diplome; Uvjerenja zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost); Indeksa (za studente); Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član porodice poginulog borca.

Kandidati izabrani za popisivače prolaze petodnevnu instruktažu u periodu od 16. do 20. 9. 2013. godine i nakon odslušane instruktaže (obavezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test nakon kojega se, zavisno o kvaliteti završnog testa i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu popisivača ili raspoređuju kao rezerva.

NAPOMENA: Svi kandidati za gradske instruktore ili popisivače koji zadovoljavaju navedene uslove iz Javnog poziva trebaju ponijeti ličnu kartu i hemijsku olovku radi popunjavanja Prijave o sudjelovanju u Popisu. Kandidat svojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u Prijavi. Ukoliko se utvrdi da podaci nisu tačni, kandidat neće ući u izbor za gradskog instruktora ili popisivača, odnosno isključuje se iz daljih aktivnosti Popisa.
Kandidati koji budu obavljali poslove gradskog instruktora ostvaruju pravo na naknadu u iznosu od 75,00KM po jednom popisivaču.

Kandidati koji budu obavljali poslove popisivača ostvaruju pravo na naknadu na osnovu broja popisnih obrazaca i to: urbano područje: za P-1=1,75KM i
P-2=1,75KM i ruralno područje: za P-1=1,95KM i P-2=1,95KM.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja