Policijski službenici Policijske stanice Gacko su juče, 10.07.2013. godine, Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili izvještaj protiv ukupno 11 lica i dokumentovali ukupno 24 krivična djela.

policija gacko

Dokumentovana su: dva KD Teške krađe, osam KD Krađe, jedno KD Krađe u vezi sa pomaganjem i 13 KD Prikrivanje.

Izvještaj je rezultat kontinuiranih aktivnosti policijskih službenika na rasvjetljavanju dvije teške krađe i osam krađa izvršenih na području Gacka, u ranijem periodu, saopšteno je iz CJB Trebinje.

- Osumnjičeni D.J., iz Gacka se sumnjiči da je učestvovao u izvršenju oba KD Teške krađe i sedam KD Krađe;
- Osumnjičeni S.P., iz Gacka, se sumnjiči da je učestvovao u izvršenju jednog KD Teška krađa, tri KD Krađe i jedno KD Prikrivanje;
- Osumnjičeni I.B., iz Gacka, se sumnjiči da je učestvovao u izvršenju sedam KD Krađe i u jednom KD Krađe učestvovao kao pomagač.
- Osumnjičeni P.D., iz Kalinovika, se sumnjiči da je učestvovao u jednom KD Teška krađa;
- Osumnjičeni M.Š., iz Gacka, se sumnjiči da je učestvovao u izvršenju jednog KD Teška krađa.
- Osumnjičeni A.L. S.R., D.S. Ž,B., M.R. i V.L., svi iz Gacka, sumnjiče se da su učestvovali u izvršenju KD Prikrivanje i to lica sa inicijalima A.L., S.R. i D.S. u jednom KD Prikrivanje, a lica sa incijalima Ž.B,, M.R. i V.L. u tri KD Prikrivanje.
Kriminalstičkom obradom utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni D.M., S.P., I.B. P.D. i M.Š., u nekim slučajevima samostalno, u nekim u međusobnom saizvršilaštvu ili uz međusobno pomaganje, na području Gacka, vršili navedena krivična djela i to provalama u zaključane prostorije, ulascima u nezaključane prostorije kojom prilikom su otuđivali alat, motorne pile, električne bušilice, brusilice i slično, krađe akumulatora i goriva iz vozila.
- Osumnjičeni za KD Prikrivanje se sumnjiče da su kupovali odnosno koristili ortuđene predmete.

Veći dio otuđenih predmeta je pronađen i oduzet od izvršilaca, saučesnika ili prikrivača.