Vlade Republike Srpske i Srbije zaključile su danas na zajedničkoj sjednici u Banjaluci da će se u narednom periodu nastaviti sa realizacijom značajnih projekata, među kojima je izgradnja gasovoda "Južni tok" i projekat "Podrinje", odnosno "Srednja Drina".

zajednicka sjednica vlada republike srpske i srbije u banjaluci

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je na sastanku razgovarano o izgradnji gasovoda "Južni tok" i da je u okviru toga potpisan Memorandum o razumijevanju vlada Srpske i Srbije o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa preduzeća "Srbijagas" i "Gas promet" iz Istočnog Sarajeva.

Ona je navela da je postignut dogovor o snabdijevanju gasom Fabrike glinice Birač.

Premijer Srbije Ivica Dačić naglasio je da je priorit Vlade Srbije održavanje veza i podrška Republici Srpskoj, kao i nastavak realizacije započetih projekata.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je potrebno aktivnije se posvetiti operativnim akcijama, kako bi se projekti uspješno realizovali.

Predstavnici vlada potpisali su danas i Memorandum o saradnji Vlade Republike Srpske i Srbije radi jačanja veza matice i pripadnika dijaspore sa teritorije Srpske i Srbije.