Kulturna manifestacija dramskih amatera "Festival festivala", biće održana u Trebinju od 22. do 28. jula, u okviru "Trebinjskih ljetnih svečanosti".

festival festivala trebinje 2013

Na završnoj smotri amaterske pozorišne produkcije BiH, Srbije i Crne Gore svoja nagrađena ostvarenja predstaviće pozorišta iz Velike Plane i Stare Pazove, Nikšića i Mojkovca i Orašja.

Činjenica da, prema sadašnjem stanju, Trebinje neće imati predstavnika na domaćem Festivalu pokazuje da tzv. grad kulture ne može i ne zna funkcionisati. "Predani glumci, koji su usput budi rečeno, sve radili bez pare i dinara, saradnici, kao i svi ostali kojima je poznat rad, rezultat, uspjeh, problemi i nastojanja trebinjskog pozorišta i ljudi oko njega (jednog ili drugog- drugog ili prvog...) dovedeni su na nivo smeća koje treba izbaciti u imaginarni kontejner nekih "kulturnih magova" koje nismo imali prilike (sem rijetkih...rijetkih) ni vidjeti u pozorištu, na izložbi, promociji...  Neka im je na čast!", napisao Željko Milošević, glumac iz Trebinja.

Manifestacija, koja se organizuje po 56. put, se održava u izvršnoj produkciji Centra za informisanje i kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Trebinja.