Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Sindikata Republike Srpske Ranka Mišić sa predstavnicima sindikata budžetskih korisnika dogovorili su danas korekciju plata u visini od pet odsto kojom će biti obuhvaćeno drugo polugodište ove godine.

korekcija plata budzetskim korisnicima zeljka cvijanovic i ranka misic

Nakon sastanka, Cvijanovićeva je rekla novinarima u Banjaluci da se Vlada odlučila na korekciju plata za pet odsto koje su ranije umanjene za deset odsto, te da će korekcijom biti obuhvaćena i julska plata.

Ona je istakla da je ovo maksimalno što se sada može uraditi.

Prema njenim riječima, Vlada Srpske opredijeljena je da plate budžetskih korisnika budu vraćene na nivo iz 2012. godine, odnosno za još pet odsto. Ona je dodala da će sredstava za korekciju plata u visini od pet odsto biti obezbijeđena unutrašnjim preraspodjelama u budžetu, povećanjem cijene rada da bi se u kratkom roku mogla izvršiti korekcija.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Na sastanku su bili i predsjednik Granskog sindikata organa uprave Srpske Tomislav Vrhovac, predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić, te predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić.