Okupljanjem na stadionu "Police" pripreme za narednu sezonu, iako zadnji među premijerligašima i uz veliko zakašnjenje, ipak su počeli i fudbaleri trebinjskog Leotara.

pocele pripreme fudbalera leotara

Prozivku je obavio Dragan Spaić, kome je povjerena briga o prvom timu, a pored njega sa fudbalerima će raditi Veso Klimović, Damjan Ratković i Siniša Mulina. Osim trenera, prozivci su prisustvovali i članovi Skupštine kluba Rajko Ćapin i Petar Ćolović, a odazvalo se svega 14 igrača iz Trebinja. Predvodio ih je kapiten Zdravko Šaraba i njegov zamjenik Srđan Andrić. Uz njih su na raspolaganju još: Mladen Kukrika, Milorad Cimirot, Đoko Milović, Nemanja Nosović, Sava Perović, Nemanja Anđušić, Marko Mihojević, Marko Simović, Dejan Popović, Neđo Tasovac, Stefan Ćorović i Mile Pjaca. Nakon jučerašnje prozivke i kratkog sastanka, šef stručnog štaba Dragan Spaić prvi trening zakazao je za danas u devet časova.

"Neke igrače poznajem odranije i oni znaju moje metode i način rada. Ono što ću na prvom mjestu zahtijevati je disciplina i da svoje obaveze izvršavaju maksimalno. Neću trpjeti nikakve ispade i narušavanje discipline", rekao je Spaić, koji je zatim nastavio: "Svjestan sam problema koji muče i igrače i klub. Ne mogu ništa obećati, ali prema informacijama koje imam, u posljednjih nekoliko dana je napravljen određeni iskorak i napredak u rješavanju krize. Neću reći ništa novo kada kažem da mi sa ovim timom ne možemo mnogo u BH Telecom Premijer ligi BiH. Međutim, novi igrači će svakodnevno da dolaze, neke očekujem već na prvom treningu u ponedjeljak i ostaje da se vidi šta možemo da učinimo u narednom periodu."

Trebinjcima ja za uigravanje ostalo jako malo vremena s obzirom na to da nova sezona u premijerligaškom takmičenju kreće već krajem ovog mjeseca (27. jula).

"Imamo vremena za sve, osim za nerad. Pred ekipom je težak zadatak i zato sam igrače i kolege zamolio da u ovoj situaciji stavimo klub iznad svih interesa. Svi znamo da dosta kasnimo sa pripremama i na igračima je sada da vrijeme do početka prvenstva iskoriste na najbolji način. Desili su se i neki pomaci u funkcionisanju kluba i vjerujem da će u narednim danima sve to da se iskristališe", najavio je član klupske skupštine Rajko Ćapin.

Trebinjci će kompletne pripreme vjerovatno obaviti u svom gradu, a u skladu sa mogućnostima biće organizovano i nekoliko test utakmica kako bi ekipa što spremnija dočekala početak prvenstva.

Podrška grada

Ćapin odbacuje spekulacije o gašenju nekadašnjeg šampiona BiH. Tvrdi da je lokalna zajednica spremna pomoći vraćanje Leotara na puteve stare slave.

"Svi smo svjesni situacije u gradu i privredi, što se odražava i na stanje u klubu i sportu u cjelini. Međutim, grad Trebinje će stati iza Leotara i to želim jasno da naglasim. Ljudi treba da znaju kakvo je realno stanje, jer se iz kuloarskih priča proteklih dana moglo čuti da je grad digao ruke od Leotara, a to nije tačno. Međutim, potrebno je postići konsenzus između grada i privrednih subjekata u gradu, koji mogu da pomognu finansiranje kluba", zaključio je Ćapin.