U Trebinju je proteklog vikenda, na bazenu SRC "Banje", održano "Ljetnje prvenstvo BIH - BH Telekom 2013" za mlađe kategorije.

Olimpijski bazen u Trebinju pod reflektorima

Prvenstvo je okupilo 270 plivača iz 18 klubova iz BiH. U Trebinju se po prvi put plivalo i pod reflektorima, što će, kako kažu u Plivačkom klubu "Leotar", ubuduće biti praksa.

Najuspješniji  u kategoriji mlađih pionira i mlađih kadeta je bio Plivački klub "22. April" iz Banjaluke. Drugo mjesto je pripalo PK "GKVS - Sarajevo" iz Sarajeva, dok je treće mjesto zauzeo PK "Sport Time" takođe iz Sarajeva

U kategoriji pioniri – kadeti, najuspješniji klub je bio PK „GKVS – Sarajevo“, a odmah iza njih su se plasirali PK „OLYMP“ iz Banja Luke i PK „Sport Time“ iz Sarajeva.

Od mladih plivača PK „Leotar“, najuspješnija je bila Ana Popović (2001), koja je u pionirskoj konkurenciji, u disciplini 50m prsno, osvojila bronzanu medalju.

Tehnička organizacija pripala je PK "Leotar".

"Državno prvenstvo je bilo veliko sportsko iskustvo za naše mlade nade, jer smo iskoristili ulogu organizatora i omogućili velikom broju naših najmlađih plivača da se takmiče na svom prvom državnom prvenstvu", rekao je trener Veljko Piljević i dodao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima jer su svi popravili svoje lične rezultate.

Sa ovim prvenstvom PK "Leotar" je  završio ljetnju sezonu državnih i republičkih prvenstava i sada ih očekuje par plivačkih mitinga u ljetnjem periodu i naporni treninzi, kako bi u što većoj mjeri iskoristili bazen "Banje".