Herceg Novi voli i cijeni vaterpolo, pokazala je to i sinoćnja trening utakmica reprezentacija Crne Gore i Srbije.

utakmica crna gora srbija u vaterpolu u herceg novom

Na novom ljetnjem bazenu našli su se brojni navijači ali i oni koji su vaterpolo stavili u drugi plan. Bio je to duel koji su imali momci koje je sa jedne strane predvodio Nikola Janović, a sa druge Vanja Udovičić, dva asa koji su nosili i kapicu Jadrana. Na Škveru, sve je prštalo od duela, i oko 500 gledalaca je bodrilo jednu ili drugu ekipu. Semafor je otkucavao vrijeme ali ne i rezultat. Dejanu Saviću i Ranku Peroviću rezultat je bio u drugom planu.

Petar Porobić predsjednik Stručnog savjeta VPSCG je, kao selektor prvo SCG a zatim Crne Gore, trenirao većinu igrača. On nije krio oduševljenje. “Bio je ovo trening koji je izazvao ogromno interesovanje. Iako utakmicu nismo mnogo najavljivali pokazalo se koliko je interesovanje, posebno u ovom ambijentu. Treba reći da su ove dvije ekipe među favoritima i na Svjetskom prvenstvu u Španiji”,  rekao je za TrebinjeLive poznati vaterpolo trener.

Iako umoran Aleksandar Ivović je kratko prokomentarisao. “Naporan rad je normalan za ovu fazu rada. Ali iskreno rečeno očekivali smo i više rada sa loptom. Ovo je prva vježba sa loptom i prošla je zadovoljavajuće”,  kazao je „Leka“.

savic i perovic vaterpolo

Na polovini priprema reprezentacije Srbije u Herceg Novom njen selektor Dejan Savić, poslije odrađenog pojedinačnog treniga, sinoć je kazao: “Sigurno je da smo iskoristili idealne uslove za rad na Škveru. Radili smo i fizičku spremu i to smo odradili i sa domaćom selekcijom. Imaćemo još dva  zajednička treninga”, rekao je Savić i dodao da je zadovoljan ambijentom, ali i igrom. “Vidio sam rivala sa kojim možemo biti suparnici već u četvrtfinalu. Ono što je zanimljivo, i mi i reprezentacija Crne Gore, su približno individualno izjednačene i sigurno, i jednima i drugima, ovi treninzi su poslužili za pripreme za SP u Barseloni”, zaključio je Savić

I centar reprezentacije Srbije Slobodan Nikić je poručio da se žestoko radi. “ "Bazen je odličan. Radi se žestoko i drago mi je što je moj grad jer je moja majka iz Herceg Novog. Dobro radimo i nadam se da će ovaj rad u Barseloni dati rezultate. Slično se može reći i za reprezentaciju Crne Gore. Ovo je bila revija asova i nije čudo što je gledalište bilo puno i uživalo u vaterpolo igri”, istakao je Nikić.