Poslije turnira u Lamiji u Grčkoj, reprezentacija Crne Gore je, u Mediteranskom centru u Igalu, nastavila pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji. Pored „crvenih“ u Herceg Novom od sinoć su i reprezentativci Srbije.

vaterpolisti srbije i crne gore u herceg novom

Oni će odvojeno do petka raditi na ljetnjem bazenu na Škveru. A u posljednja tri dana boravka „delfina“ biće odrađeni zajednički treninzi za koje u Herceg Novom vlada veliko interesovanje.

„Što se tiče turnira u Grčkoj jednim dijelom sam zadovoljan igrom, posebno u odbrani. Ono sa čime ne mogu biti zadovoljan je igra u napadu i realizacija igrača više. Tu je bilo dosta teškoća i nismo uspjeli da ’hladne glave’ riješimo utakmice sa Italijom i Grčkom“, kaže Ranko Perović selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore. On ističe da su od jutros nastavili pripreme u gradu pod Orjenom i najavio zajedničke treninge sa selekcijom Srbije na Škveru. „Sa Savićem smo se dogovorili za rad na taktičkim varijantama, a imaćemo i jednu trening utakmicu", istakao je on i dodao da će naredne sedmice treninge odraditi i sa reprezentacijom Australije. On napominje da na priprema nema novih imena, te da su svi igrači zdravi.

Na pripremama u Igalu su: Miloš Šćepanović, Zdravko Radić, Draško i Darko Brguljan, Uroš Čučković, Dragan Drašković, Nikola i Mlađan Janović, Alesandar Ivović, Predrag Jokić, Saša Mišić i Filip Klikovac. Na treninzima je bio prisutan i predsjednik stručnog savjeta VPŠCG, Petar Porobić. On je u izjavi za TrebinjeLive rekao da je trenutna ekipa crnogorske selekcije vrlo iskusna i tu, kako kaže, vidi šansu za dobar plasman na SP u Barseloni. „Raduje nas zajednički rad sa reprezentacijom Srbije. Bio sam u prilici da ih dočekam na Škveru i razgovaram sa selektorom Dejanom Savićem“, dodao je Porobić i napomenuo da su odnosi dvije selekcije dobri.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić u izjavi za TrebinjeLive kaže da je čuo mnogo priča oko bazena, a sada se i uvjerio da je bazen u Herceg Novom jedan od najljepših u Evropi. „Herceg Novi je kao grad vaterpola zaslužio jedan ovako lijep ambijent i ovakav kompleks za vodene sportove“, rekao je Savić.

dejan savic

 

On ističe da su ovo, za njegove momke, pretposljednje pripreme za SP u Barseloni. „Prvi dio priprema u Herceg Novom radićemo sami, a drugi sa crnogorskom reprezentacijom. To ćemo iskoristiti za uigravanje taktičko-tehničkog dijela“, kaže Savić i dodaje da pripreme dokazuju da vaterpolo nikad nije razdvajao ljude i da mostovi nikada nisu bili porušeni. On je pred kraj razgovora izrazio zahvalnost Vaterpolo savezu Crne Gore i Vaterpolo klubu „Jadran“ i dodao da selekcija Srbije ima zacrtane ciljeve, a jedan od njih je svjetski vrh. „Trenutno je loša situacija u srpskom vaterpolu, ali gledaćemo svim silama da probleme izdvojimo na jednu stranu. Ovdje u Herceg Novom smo odlično primljeni i osjećamo se kao kod kuće“, zaključio je Savić.