Drugi dan 21. kotorskog festivala pozorišta je bio u znaku mladih Hercegovaca, likovnih i muzičkih stvaralaca iz Trebinja, Bileće, Nevesinja i Gacka, koji su na Trgu svetog Nikole i Luke u Starom gradu Kotora izveli prigodan kolaž program.

izlozba mladi talenti hercegovine

Organizatori ove značajne kulturne manifestacije, pod nazivom "MLADI TALENTI HERCEGOVINE", bili su Dječija igraonica "Ciciban" i Škola slikanja "Kembridž".

Srdačan prijem i ručak za sve učesnike, kao i za njihove roditelje, priredila je Srpska pravoslavna zajednica grada Kotora.

Svečanu manifestaciju najavili su predstavnici Kotorskog festivala, dok je mnogobrojne goste i svu djecu, pozdravila gospođa Tatjana Topalović, Jovanka Bakmaz i Vera Milošević.

Dvoje malih talenata iz Muzičke škole Trebinje, Anja Dučić i Matija Tučić, inače pravi virtuozi na violini, oduševili su sve prisutne koji su ih nagradili gromkim aplauzom.

U sklopu svog programa, a povodom 200 godina od rođenja Njegoša, KUD iz Bileće izvelo je splet igara i pjesama iz Hercegovine.

Likovna izložba je, kao i svake godine, privukla mnoge goste i ljubitelje umjetnosti, a likovni kritičari su je ocijenili jednom od najboljih do sada.

izlozba kotor

Ova postavka biće predstavljena i građanima Trebinja u avgustu mjesecu.