I dok se u ostalim premijerligašima svakodnevno nešto događa, u Leotaru potpuno zatišje. Nema najave početka priprema, nema naznaka za održavanje Skupštine, nema naznaka da će se bilo šta desiti.

fk leotar u velikim problemima

Trebinjci se nalaze u velikim problemima, a klub pritisnut dugovima ne želi niko da prihvati. Neshvatljivo je da se gotovo pola godine nije ništa učinilo da se klubu barem malo olakša funkcionisanje. Klub nema upravu, nema predsjednika, trenera, niti igrački kadar. Ono što Leotar ima su dugovi, a najveći su za vodu, struju i prevoz, kao i dugovi prema Poreskoj upravi, te predstavljaju glavni kamen spoticanja da se neko usudi da preuzme brigu o Leotaru. Više puta se govorilo da postoji dobra volja da se napravi reprogram, ali kada bi se ušlo u tu priču, postavljani su zahtjevi koje klub nije mogao da ispuni. Ne postoji svijest da bi eventualno gašenje Leotara stvorilo još veći problem povjeriocima, koji bi u toj situaciji teško naplatili dugovanja.

- Sa ove tačke gledišta, Leotar je u velikim problemima. Pripreme moraju da počnu sa igračkim kadrom koji imamo, a to su domaći igrači i podmladak. Sve probleme moraćemo rješavati u hodu, a ni sam ne znam kako. Moraćemo da intenziviramo pregovore i razgovore o tome kako da sačuvamo Leotar. Niko ne može sam, moramo svi zajedno biti dio oporavka. Nigdje u fudbalu BiH ne cvjetaju ruže. Fudbal kod nas još nije profitabilan sport, ali pogledajmo druge fudbalske centre. Svi će biti jači nego prethodne godine, jer su prepoznali važnost fudbala i igranja u Premijer ligi BiH - rekao je direktor stadiona Radislav Kundačina, koji, kao posljednji Mohikanac, i dalje stoji uz klub.