Radnici preduzeća "Kozara putevi" Banjaluka, jutros su počeli sa postavljanjem prvog sloja asfalta na istočnoj obilaznici oko Trebinja.

istocna obilaznica asfaltiranje (1)

U posljednje dvije sedmice intezivo se, i maltene danonoćno, radi na izgradnji saobraćajnice koja će, za sada, riješiti probleme saobraćaja stanovnika Gučine i ostalih naselja. A kada se izgradi u cjelosti, rasteretiće se centar grada od teretnog saobraćaja. Pored postavljanja prvom sloja asfalta, radnici rade i na izgradnji mosta i uređenju okoliša oko njega, a prije par dana je izlivena i ploča.

Radovi na izgradnji prve faze počeli su u septembru, a ukupna ugovorena dužina je 1050 metara.

Stanovnici Gučine ne kriju zadovoljstvo i ističu da su dugo čekali na obećani put, ali, kako kažu, svako čekanje ima i svoj rezultat. "Ljudi dobro rade vidite to i sami. Svaki dan su tu u punom kapacitetu. Ovo će, nakon dugo godina, biti olakšica ne samo za vozače, već i za pješake. Nadam se da radovi neće ovdje stati, i da će se ubrzo nastaviti dalje", ističe stanovnik Gučine.

Kada se izgradi, istočna obilaznica će biti dužine oko 3 kilometra, i spojiće se Dubrovački i Nikšićki put kroz tunel u Policama, preko starog željezničkog mosta, niz fabrički poligona u Goricu. Prethodno je izgrađena južna, koja će spojiti puteve za Mostar i Dubrovnik, odnosno Dubrovnik, Nikšić i Bileću.

Radove finansira Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske".