Na Sportskim terenima "Srđan Aleksić" u Bregovima, večeras je počeo osmi po redu međunarodni omladinski košarkaški kamp "Dejan Bodiroga kamp Trebinje".

poceo kosarkaski kamp dejan bodiroga trebinje Foto: dejanbodirogacamp.com/Arhiva

Kamp je postao tradicionalan i u narednih dvadeset i pet dana će okupiti preko 350 djece, a kao i prethodnih godina radiće u smjenama. Direktor kampa je profesor doktor Milivoje Karalejić. Prva smjena, koja je večeras počela sa treninzima, završava 7. jula. U sklopu nje će biti organizovan i minibasket turnir pod nazivom "Kup prijateljstva".

Cjelokupna edukacija organizovana je pod nazivom "put do uspjeha" pod radnom formulom 5 x 5 / 5 = 5. U toku dana polaznici kampa će imati dva treninga dnevno, dok će se u večernjim časovima igrati utakmice za pobjednika "Kupa prijateljstva".

"Dejan Bodiroga kamp", najperspektivnijeg u smjeni, nagrađaju boravkom na Euroleague Final Four-u, po čemu je ovaj kamp jedinstven.

Druga smjena sa radom kreće 7. jula, a završava 15. jula kada počinje treća smjena koja će trajati do 23. jula. Svaka ekipa će imati svoju žurku pod koševima "street ball", takmičenje na trgovima, kao i mini basket na travi. Pored toga ekipe će imati i veče za predstavljanje kao i jednodnevni izlet na more i krstarenje.

Otvaranju kampa prisustvovao je i proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga.