Odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da dozvoli odigravanje prijateljskog meča između fudbalera Srbije i Republike Srpske izazvala je euforiju s obje strane Drine.

ciro blazevic republika srpska

Prvi korak je učinjen, ostalo je samo da FIFA ”aminuje” ovu ideju i spektakl može da počne.

Medijske spekulacije o tome ko bi mogao da sjedne na klupu Srpske kao i da obuče dres uveliko kruže po čaršiji. Jedan od trenera koji se javno ponudio jeste i nekadašnji selektor Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević.

"To bi bilo veliko priznanje za mene. Nikada ne bih odbio takav poziv, uostalom zašto? Ovo podneblje je oduvek bilo puno talenata i sigurno bi vrlo brzo imali ekipu za respekt. U Banjaluci imam veliki broj prijatelja. Mislim da bi mi to bio najveći izazov karijere", rekao je Ćiro, i dodao: "Svašta sam prošao u karijeri, ali krenuti od nule bio bi dodatni motiv da sebi podarim još koju godinu u onome što najviše volim, a to je fudbal", poručio je iz Zagreba Ćiro Blažević.

Ukoliko FIFA odobri ovu ideju, duel između Srbije i Republike Srpske trebalo bi da bude odigran polovinom avgusta u Banjaluci.