Udruženje građana „Izbor“, koje je početkom juna registrovano u Herceg Novom, svojim radom i svojim stavovima izaziva sve više pažnje, kako u gradu tako i u Crnoj Gori i regionu.

skupstina udruzenja izbor herceg novi

Poslije saopštenja koja su uputili na adresu gradonačelnika Herceg Novog Dejana Mandića i Zorana Bošnjaka predsjednika OODPS Herceg Novi, sutra veče sa početkom u 20 časova u Dvoranu „Park“, pozivaju građane da prisustvuju predstavljanju ovog Udruženja. Tu će se, kako kažu, predstaviti i  osnivači i prijatelji Udruženja. U saopštenju koje je dostavljeno medijima se kaže: "Mi, osnivači Udruženja „Izbor“, smatramo da je javno predstavljanje ideja oko kojih smo se okupili i vizije grada Herceg Novog koju imamo, veoma važno jer nam je cilj udružiti sve naše duhovne i materijalne potencijale u poletnu energiju koja će preplaviti grad. Hoćemo da Herceg Novi bude mjesto u kojem je privilegija živjeti. Životni prostor nije samo kuća i okućnica, to je i ulica u kojoj živimo, mentalno, kulturno i ekonomsko okruženje. Po svijetu postoje zdravi gradovi, čiste ulice i srećni ljudi. Želimo da Herceg Novi bude jedan od njih".

Javni poziv upućen je svim građanima, dijaspori i umjetnicima. "Pozivnice smo uputili na 160 adresa. Pozvali smo gradonačelnika Herceg Novog, njegove saradnike, predstavnike crkve i političkih partija, rukovodioce javnih preduzeća i institucija, privrednike, direktore škola, bolnica, sportskih društava, medija i kolege iz nevladinog sektora", stoji u saopštenju i dodaje se: "Svi mi volimo Herceg Novi. Ta je ljubav ujedno i velika odgovornost. Ljubav ne može opstati sama od sebe, bez truda, vjere, odricanja i njegovanja", sadržaj je saopštenja u kojem se još jednom poziva na dolazak u dvoranu "Park".

u saopštenju koji je potpisao pr. Udruženja Špiro Vuković.