Zbog osnovane sumnje da su počinili koruptivno krivično djelo, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su podnijeli krivičnu prijavu protiv direktora i članova Upravnog odbora JP "Parking servis" iz Herceg Novog.

parking servis herceg novi direktor krivicna prijava

Oni su osumnjičeni da su  zloupotrijebili službeni položaj. Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom podnijeta je krivična prijava protiv: Milorada Matkovića (63), direktora ovog preduzeća i Boška Ukropine (47 ), predsjednika Upravnog odbora JP "Parkig Servis". Pored njih, pred javnim tužiocem moraće da odgovaraju za svoje propuste u radu Upravnog odbora preduzeća i njegovi članovi: Milorad Mračević (60), Nikola Mušurinski (56) i Goran Vujović (25), stoji u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se navodi da se sumja da su Matković kao direktor, Ukropina i ostali članovi Upravnog odbora, iskoristili svoj službeni položaj i pribavili protivpravnu korist u korist direktora Milorada Matkovića. Oni su, naime, u julu 2012. godine na sjednici Upravnog odbora donijeli jednoglasnu odluku da se Matkoviću isplati nadoknada u iznosu od 5.630 evra na ime ne iskorišćenih godišnjih odmora u proteklih šest godina, navodeći da on nije bio u mogućnosti da to svoje pravo iskoristi krivicom poslodavca. Članovi Upravnog odbora su naveli da je za to vrijeme bila neophodna stalna prisutnost direktora na poslu, jer Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ovog JP nije predvidio mjesto njegovog zamjenika. Osnovano se sumnja da su odluke članova Upravnog odbora zasnovane na neistinitim činjenicama jer direktor Matković za svih tih šest godina nije podnosio zahtjev za korišćenje godišnjeg odmora niti zahtijevao nadoknadu za neiskorišćen godišnji odmor.

U Pravilniku preduzeća postoji radno mjesto pomoćnika direktora za tehnički sektor koje je popunjeno i u kojem je u opisu poslova zamjena direktora u njegovom odsustvu.

Sumnja se da je direktor JP "Parking servis" Herceg Novi Milorad Matković zloupotrijebio službeni položaj tako što je sproveo ovakvu nezakonitu odluku Upravnog odbora iako je bio dužan da obustavi njeno sprovođenje. Po toj nezakonitoj odluci isplaćen mu je iznos od 5.630 evra, stoji u saopštenju Uprave policije.

U izjavi za „TrebinjeLive“ Milorad Matković kaže da ga je pokretanje krivične prijave od strane policije iznenadilo i zateklo. On smatra da ništa nije nezakonito i na štetu preduzeća na čijem je čelu. Što se tiče daljeg izjašnjavanja po ovoj osnovi više će reći novinarima kada se upozna sa prijavom, jer je istu navodno od njih saznao.

I Boško Ukropina, predsjednik Upravnog odbora JP „Parkig servis" Herceg Novi, kaže da je sve rađeno po zakonu i da on i članovi Upravnog odbora na čijem je  čelu nisu ništa nezakonito uradili i da je on to u izjavi za policiju i rekao.