Košarkaški klub "Igokea" iz Aleksandrovca neće igrati kvalifikacije za Evroligu, ali će nastupiti u Evrokupu, odlučio je Upravni odbor ovog kluba.

igokea u evrokupu

Iz uprave navode da postoji više razloga za odustajanje od Evrolige, a jedan od njih je da klub, kada bi se kvalifikovao za ovo takmičenje, ne bi imao vremena da obezbijedi propisane uslove kada je riječ o kapacitetu dvorane.

"Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mjestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman", navodi se u saopštenju Uprave kluba.

Upravni odbor odlučio je da "Igokea" nastupi u Evrokupu, koje je izuzetno kvalitetno takmičenje i ne zaostaje mnogo za Evroligom.

"Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica, koje ćemo igrati u Sportskoj dvorani Laktaši", navode iz uprave.

Što se tiče tima, sa svim igračima koji su nastupali prošle sezone za "Igokeu" biće obavljeni razgovori i Uprava će pokušati da nastavi saradnju sa njima, a nakon toga će odlučivati o pojačanjima.

"Sa trenerom Draganom Bajićem biće obavljen razgovor narednih dana, s ciljem da pokušamo da usaglasimo stavove i nastavimo saradnju, jer je `Igokea` klub kontinuiteta koji je dao rezultat", navodi se u saopštenju.

Ukoliko ne dođe do dogovora, novi trener "Igokee" biće isključivo iz Republike Srpske.

Košarkaški klub "Igokea" i "Igokea radio" organizovaće stritbol turnir na terenima Sportskog centra "Nenad Baštinac", koji počinje 1. jula.

"Očekujemo i ove godine mnogo ekipa, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Pobjednici turnira u obje konkurencije će ostvariti plasman na svjetska takmičenja u basketu tri na tri", navodi se u saopštenju.