Fudbalski turnir Prijateljstva u Igalu, koji je od četvrtka do danas okupio mališane iz Splita, Zadra, Metkovića, Podgorice, Mojkovca, Bara i Herceg Novog, završen je tačno u podne uručivanjem medalja i pehara.

fudbaleri brsova u igalu

Na ovom samitu fudbalske mladosti najviše spremnosti i znanja su pokazali fudbaleri "Zadra" koji su trijumfovali u konkurenciji kadeta za 1998. i pionira za 2000. godište, dok je kod pjetlića za 2002. godište najuspješnija bila ekipa „Brskova“ iz Mojkovca.

Juče, posljednjeg dana turnira, odigrane su završne utakmice. Kadeti i pioniri imali su takmičenja po grupama, a zatim polufinalne i finalne utakmice. U kadetskoj konkurenciji ,u hrvatskom finalu, "Zadar" je pobijedio "Neretvu" iz Metkovića sa 2:0. U konkurenciji pionira najuspješniji su, takođe, bili mladi fudbaleri iz Zadra. U finalu su Zadrani igrali sa dva godišta. Pobjednici su dječaci rođeni 2001., a pobjednik je odlučen penalima. Rezultat je bio 4:2. U ovoj konkurenciji, u utakmici za treće mjesto, u hercenovskom derbiju OFK "Igalo" je pobijedio "Obilić" sa 3:0.

U konkurenciji pjetlića učestvovalo je pet ekipa. Najbolja je bila ekipa "Brskova" iz Mojkovca koja je do prvog mjesta pobijedila „Beli As" iz Splita 4:2, OFK "Igalo" 3:0, "Fortunu" (Podgorica) 4:1 i "Crvenu Stijenu" 3:0. Prvo je "Brskovo", drugi "Bili As", treće "OFK Igalo", a zatim "Crvena Stijena" i "Fortuna".

"Na ovom turniru sve je bilo po planu i na nivou. Mi smo po drugi put u Herceg Novom. Osvojili smo drugo mjesto u konkurenciji pionira i nadam se da će naredne godine biti još bolje. Imamo najboljeg golmana turnira, Stipa Petrića. Sve je bilo dobro. Dolazimo i iduće godine, kako bi se dobro družili sa fudbalskim prijateljima iz Crne Gore", bile su riječi Domagoja Balerina, trenera ekipe "Bili As".

"Turnir Prijateljstva u Herceg Novom je bio odličan. Moja ekipa, "Brskovo", u konkurenciji pjetlića bila je najbolja. Iz našeg kluba je i najbolji igrač turnira, Stefan Vlaović. Odlično smo odigrali sve četiri utakmice koje smo dobili uz gol razliku 16:3", kaže trener Vuksan Kruščić. On dodaje da bi trebalo da bude što više ovakvih i sličnih turnira jer se na njima, kako kaže, stvaraju veliki igrači. "Ovim putem je krenuo i Stefan Savić i mi smo ponosni na ovog igrača koji nije zaboravio odakle je krenuo. On nas je posjetio prvog dana turnira zajedno sa predsjednikom opštine Mojkovac Dejanom Medojevićem", kaže ponosni trener.

Na turniru Prijateljstva, koji je po peti put održan u Igalu, prvo mjesto za „Brskovo“ su osvojili: Milovan Vujisić, Janko Bulatović, Milan Jovanović, Đorđije Blažević, Milan Damjanović, Filip Strugar, Danilo Filipović, Boško Krgović i Stefan Vlaović.

Na stadionu "Solila" danas je, pored brojnih roditelja iz Hrvatske i Crne Gore, gost bio i Ranko Ostojić, ministar policije u Vladi Hrvatske. Razlog posjete je privatne prirode jer je njegov sin Lovro član ekipe "Bili As".

"U privatnoj sam posjeti i molim Vas nema fotografisanja i nikakvih izjava za novine", bio je izričit Ostojić senior u čijoj su pratnji bili policajci iz Crne Gore i Hrvatske. Organizatorima je kazao da ne želi da uručuje medalje i pehare i zamolio za poštovanje dogovora.