Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je danas Srni da predsjednika Srbije Tomislava Nikolića nije dočekao u Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju iz prostog razloga što nije imao najavu posjete, navodeći pri tom da nema ništa protiv Nikolića.

vladika grigorije o posjeti nikolicu

"Niko od službenika u Eparhiji nije dobio najavu, niti je bilo ko iz protokola predsjednika Srbije ni iz opštine Trebinje izrazio bilo kakvu želju. Nemam potrebu da izbjegavam nikoga", rekao je vladika Grigorije.

On je napomenuo da je poznat po tome da je uvijek ispoštovao svakog predsjednika iz svih naroda.

"Na kraj pameti mi nije bilo da izbjegavam Nikolića. Čini mi se da su teze zamijenjene", rekao je vladika Grigorije.

On je istakao da je najvažnije da je delegacija iz Srbije vidjela Trebinje i divni hercegovački narod.

"To što mi nismo bili tamo, mislim da nije niko puno zažalio", naglasio je vladika Grigorije.

On je napomenuo da je žalosno da se piše da je riječ o skandalu, jer nije ni pozvan niti obaviješten da će doći do posjete, te da bi bio domaćin da mu se bilo ko obratio kao domaćinu.

"U svakom slučaju, praštamo svima, i onima koji nas vole i onima koji nas ne vole, jer nam to Gospod zapovijeda. Nemamo ništa protiv predsjednika Nikolića. Imamo protiv toga da Srbija gubi Kosovo i pitamo se koji Srbin nema", istakao je vladika Grigorije.

Predsjednik Srbije juče je boravio u Trebinju, gdje mu je dodijeljena povelja počasnog građanina, te je tom prilikom posjetio Hercegovačku Gračanicu u Trebinju.

Iz Uprave manastira Hercegovačka Gračanica saopšteno je da je doček Nikolića i predstavnika gradske vlasti u Hercegovačkoj Gračanici organizovan u skladu sa najavom njegove posjete, a goste je dočekao upravnik Hercegovačke Gračanice Milorad Perišić sa kojim su iz protokola gradske adminstracije i dogovorili posjetu.