Najveće priznanje opštine Gacko za zasluge u prošloj godini biće dodijeljeno proti Radu Zelenoviću i Crkvenoj opštini Avtovac, odlučili su odbornici Skupštine opštine Gacko.

gacko dodjela priznanja

U obrazloženju odluke navodi se da je Zelenović bio inicijator i aktivista Udruženja "Kluba Gačana" u Beogradu u vrijeme kada je zavičaju bilo najpotrebnije i da je zajedno sa braćom sagradio crkvu Svetog Petra Zimonjića u Danićima, a Gacku donirao gotovo 3.000 knjiga.

Za Crkvenu opštinu Avtovac se ističe da u kontinuitetu uspijeva da održi vjeru i ljubav među ljudima, podižući, obnavljajući i održavajući područne hramove. U posljednjih 10 godina podignuta su tri nova hrama, a ostali su rekonstruisani i u potpunosti obnovljeni.

Skupština opštine Gacko donijela je odluku da opštinsko priznanje "Plaketa Svete Trojice" dodijeli mljekari "Pađani", odbojkašici Sanji Starović, kulturno-umjetničkom društvu "Zelengora" Gacko, te selu Samobor.

Odlučeno je da ovo opštinsko priznanje pripadne i bračnom paru Maji i Draganu Šupić, roditeljima sedam sinova, kao i Miroslavu Vukoviću-Hrgu koji je darovao krv 51 put i rekorder je u gatačkom Društvu dobrovoljnih davalaca krvi "Simeon Mirotočivi".