U autobusu koji je danas sletio u kanjon Morače bili su državljani Rumunije, uglavnom starija lica, i trebalo je da ljetuju u Tivtu, rečeno je Srni u Kliničkom centru u Podgorici.

nesreca moraca crna gora

Načelnik Urgentnog centra u Kliničkom centru Vladimir Dobričanin rekao je da je do sada dovezeno 31 teško povrijeđeno lice.

LJekar Sandra Đuranović rekla je da u Klinički centar svakog trenutka dovoze povrijeđene i da je među njima bilo i mrtvih.

Veliki broj povrijeđenih putnika je u besvjesnom stanju, sa teškim povredama. Svi se nalaze na reanimaciji, kažu u Kliničkom centru gdje je u toku organizovano davanje krvi koja je u velikim količinama potrebna povrijeđenima.

Povrijeđene i mrtve u Klinički centar dovozi i policijski helikopter.

U Kliničkom centru za večeras je najavljena konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteni precizni podaci o broju povrijeđenih i poginulih.

Prema dosadašnjim podacima, poginulo je oko 20 ljudi, ali još nema podataka o tačnom broju i poginulih i povrijeđenih.

Autobus koji je danas oko 17.00 časova sletio sa mosta na magistralnom putu Kolašin - Podgorica u provaliju duboku 40 metara potpuno je smrskan.

Prema podacima policije, autobus, u kojem je bilo 52 putnika, u 15.00 časova iz Srbije je ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo.

Krajnja destinacija stradalih putnika bio je hotel "Palma" u Tivtu.

U akciji izvlačenja, pored policije i Gorske službe spašavanja, učestvuje i Vojska Crne Gore.

Premijer Srbije Ivica Dačić ponudio je svu potrebnu pomoć Crnoj Gori zbog teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kada je autobus strane registracije sletio u kanjon Morače.