Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, proteklog vikenda je održano Ljetno prvenstvo Republike Srpske u plivanju.

plivaci leotara na ljetnom prvenstvu u banjaluci

Na ovom značajnom takmičenju nastuilo je 254 plivača iz 9 klubova iz RS, a Plivački klub "Leotar" predstavljalo je 8 plivača,  Ana Čučković, Jana Kojović, Anastasija Radmilović, Marija Ninković, Marija Rosandić, Sandra Rosandić i Helena Lakić.

Trebinjci su ostvarili značajne rezultate, osvojivši 17 medalja od čega 4 zlatne, 7 srebrnih i 6 bronzanih. Ana Čučković je bila najauspješniji predstavnik PK "Leotar". Ona je osvojila 9 medalja i postala seniorski prvak RS u disciplinama 50m i 100m prsno, a u tim disciplinama Ana je i prvakinja RS u omladinskoj konkurenciji. Srebrne medalje Ana je osvojila na 50m slobodno, 50m leđno i 100m slobodno u omladinskoj konkurenciji, a bronzanim medaljama se okotila na 50m slobodno u seniorskoj i 200m slobodno u omladinskoj konkurenciji.

Pionirka Ana Popović (2001) osvojila je četri medalje. Srebrne medalje osvojila je na 50m prsno i 100m slobodno u pionirskoj konkurenciji i bronzane medalje na 50m prsno u seniorskoj konkurenciji i 100m prsno u pionirskoj konkurenciji. Jana Kojović (1998) osvojila je bronzanu medalju na 50m delfin u omladinskoj konkurenciji. Marija Rosandić (2000) u kadetskoj konkurenciji osvojila je srebrnu medalju na 50m delfin, dok se Marija Ninković (2000) okotila srebrnom medaljom na 100m delfin.

Najmlađa takmičarka Leotara Helena Lakić (2005), osvojila je bronzanu medalju na 50m delfin, što je za našu mladu sugrađanku veliki uspjeh s obzirom da ima osam godina i da još dvije godine pliva u kategoriji mlađih pionora.

"Zadovoljan sam isplivanim rezultatima naših plivačica jer i pored toga što smo tek prije sedam dana počeli sa treninzima u našem bazenu, gotovo sve naše takmičarka su, u svojim disciplinama, otplivala lične rekorde, što je za nas i najvažnije jer se nalazimo na početku ljetnje sezone", ističe Veljko Piljevićem, trener PK Leotar