Povodom Svjetskog dana muzike, Herceg Novi je bio u znaku talentovanih učenika hercegnovske Muzičke škole koji su na tri mjesta po prvi put, zajedno sa svojim profesorima, obilježili ovaj datum.
svjetski dan muzike u herceg novom
Učenici i profesori ove škole izveli su performanse ispred stare zgrade Muzičke škole koju sada koristi hercegnovsko pozorište, zatim na trgu Belaviste i na trgu Mića Pavlovića ispred koncertne sale Muzičke škole. Od profesora nastupali su: Sanin Kitić (gitara), Ivana Petković (flauta), Dejan Krivokapić (klavir), Marina Iljušković (klavir), Jovana Mustur i Stevan Tomašević (solo pjevanje). Sa svojim profesorima bili su i najtalentovaniji učenici koji su svojim nastupom i prikazanim znanjem izmamili aplauze prisutnih.

Posebno je svečano bilo na Belavisti gdje je putnik prolaznik bio posjetilac pod otvorenim nebom. Publiku je na Belavisti pozdravila direktor Muzičke škole Nada Karadžić. Ona je kazala da se i hercegnovska škola priključila kolegama iz cijelog svijeta, kako bi obilježili  Svjetski dan muzike. "Ovom akcijom kao i drugim manifestacijama pokazujemo da smo dio jedne velike porodice koja afirmiše muziku i njene kvalitete", istakla je Karadžićka i najavila bogato kulturno ljeto gdje će muzičari iz hercegnovske škole, što kao kolektiv što pojedinačno i sa svojim gostima iz zemlje, regiona i svijta biti važan nosilac ovogodišnjeg hercegnovskog kulturnog ljeta.