Radnici preduzeća "Porobić" i "Ćurić", danas su završili rekonstrukciju tunela i zgrade iznad njega, na ulazu u Stari Grad iz pravca stogodišnjih platana.

stari grad trebinje rekonstrukcija

Na iznenađenje građana radovi su okončani za veoma kratak vremenski period, a Trebinjci ne kriju zadovoljstvo što se napok krenulo u adaptaciju starog jezgra. Stanovnik Starog Grada u izjavi za TrebinjeLive ističe da je sada sve drugačije, te da će rekonstrukcijama tunela, Muzeja i zabranom ulaska auta, mnoge stvari doći na svoje mjesto. "Dobra stvar za naš grad. Pokazujemo novo lice i ovo je za pohvalu. Nadam se da će naši opštinari stati u kraj i farbanju fasada u Starom Gradu, jer se više ne zna ko šta radi. Imaju i crveni, i zeleni, i žuti zidovi kuća. Ovo trebaju sankcionisati, a dobra stvar bi bila i uređenje ljetne pozornice, bar za turiste", ističe on i dodaje da je ovom dijelu Trebinja potrebno bolje osvjetljenje kao i krpljenje rupa na asfaltu.

U proteklom periodu uradilo se dosta na "dovođenju u red" Starog Grada, a građani očekuju još, pa i to da se nesavjesni stanovnici koji ostavljaju spuštenu hidrauličnu rampu kažnjavaju. Tu je još dosta posla, a kako je krenulo, nadati se da neće stati.

tunel stari grad trebinje