U prostorijama škole "Cerovac" u Trebinju, večeras je otvorena izložba likovnih radova koji su nastali u protekloj školskoj godini, ali i na 5. Likovnoj koloniji u selu Cerovac.

izlozba likovnih radova cerovac trebinje

"Svakog ljeta organizujemo Dječiju likovnu koloniju u selu Cerovac i ona je postala tradicionalna. Na njoj se okupljaju naši mladi umjetnici koji nekoliko ljetnih dana slikaju pod vedrim nebom motive hercegovačkog sela i prirode", ističu u skoli "Cerovac".

Škola "Cerovac", eminentna ustanova u oblastima stranih jezika i likovnog stvaralaštva, priredila je večeras šestu Izložbu, a radove su, pored polaznika iz Trebinja, po prvi put predstavili i polaznici škole u Bileći. Prisutne je pozdravila Miljana Miskin, direktor „Cerovca“, istakavši da su teme slika različite. "Ovim slikama se vidi koliko su djeca napredovala i koliko su novih stvari naučila", istakla je Miskin.

Govoreći o novoosnovanoj likovnoj školi u Bileći, istaknuto je da polaznike u Bileći vodi akademski grafičar Olja Ćuk. Ona je istakla da su djeca, koja idu u Bileću, uzrasta od 6 do 9 godina, te da je to uzrast koji se bazira da ispriča neku priču, a ne da se osloni na crtačke sposobnosti. "Kada im zadate temu, bilo da je u crtanju, akvarelu, radu sa temperima, onda se čovjek iznenadi koje su to njihove crtačke sposobnosti. U izloženim radovima možete vidjeti njihov napredak, prije svega u crtanju, a zatim i u izboru boja i izražavanju njihove priče", istakla je Ćuk.

izlozba likovnih radova cerovac trebinje

Večerašnju izložbu otvorila je mr Vera Kekić, akademski slikar i likovni pedagog iz Trebinja, ujedno i rukovodilac kolonije. "Mislim i vidim da napredujemo iz godine u godinu i zajedno rastemo. To se može vidjeti i bitna mi je potvrda Vas, roditelja, koji ne viđate često cijelu grupu. Ovo je veliki korak i posebnu zahvalnost upućujem svim mojim drugarima", rekla je Kekić.

Izložba je otvorena do Vidovdana /28. jun/, svakim danom od 08 do 14 časova.

Sponzor večerašnje izložbe je bila Sberbank a.d. Banja Luka, koja ja platila troškove nabavke slikarskih platana?