Izbori za novo rukovodstvo Unije studenata Republike Srpske biće održani u nedjelju, 23. juna, u Istočnom Sarajevu, izjavio je Srni predsjednik Komisije za provođenje izbora u Uniji Mladen Lučić.

unija studenata za nedjelju najavila izbore

Lučić je naveo da je više puta dolazilo do pomjerenja termina održavanja izbora usljed problema u Studentskom parlamentu u Banjaluci, čiji predstavnici, kako tvrde, nisu mogli da prikupe potrebne administrativne podatke.

Predsjednik Studentskog parlamenta banjalučkog Univerziteta Mladen Amović rekao je Srni da su izbori ponovo mogli biti pomjereni, jer je juče bila sazvana vanredna sjednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjalucije s ciljem njihovog odgađanja.

"Sjednica je odgođena, jer nije ispoštovana pravna procedura s obzirom da je na zahtjevu za sazivanje sjednice bilo potpisano 18 lica, od kojih dvije osobe uopšte nisu članovi parlamenta, a pri tom su njihovi potpisi i falsifikovani", istakao je Amović.

On je naglasio da sjednicu uopšte nije sazvao on kao predsjednik tog parlamenta, nego predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" Igor Macanović.

Osim po imenu sazivača vanredne sjednice, kaže Amović, tako i prema predloženom dnevnom redu sasvim je jasno da iza svega toga stoji predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Dronjak.

Amović kaže da je jedna od tačaka predloženog dnevnog reda bilo razmatranje članstva, odnosno delegata Skupštine Unije studenata.

"Pretpostavljam da je to bio pokušaj da se izmjeni spisak delegata kako bi na taj način pokušali i mene da smijene, kao i da ponovo odgode izbore za rukovodstvo Unije koje treba da bude održano u nedjelju, 23. juna u Istočnom Sarajevu", naglasio je Amović.

Na izborima u nedjlju trebalo bi da bude izbrana kompletna struktura Unije – od predsjednika, potpredsjednika, Upravnog odbora, kao i predsjednici komisija u okviru Unije, dok bi ove godine predsjednik Unije studenata trebalo da bude iz istočnog djela Republike.

Jedini kandidat za predsjednika Unije studenata za sada je Predrag Govedarica.

Izbori će biti održani u nedjelju, 23. juna u 12.00 časova u Rektoratu
Univerziteta u Istočnom Sarajevu