Dječiji dom "Mladost" u Bijeloj, juče su posjetili  predsjednik opštine Mojkovac Dejan Medaković i poznati crnogorski fudbalski reprezentivac Stefan Savić, koji su obišli štićenike u Bijeloj.

fudbaler stefan savic posjetio djeciji dom u bijeloj

U centru pažnje su bila djeca koja posredstvom Centra za socijalni rad iz Mojkovca borave u jedinoj ustanovi ovog tipa u Crnoj Gori.

"Ova posjeta je bila dogovorena još oko Nove godine kada je posljednji put predsjednik Medaković posjetio djecu iz svog grada. Tačnije on im je tada obećao da će im dovesti u posjetu sve popularnijeg fudbalera Stefana Savića. Sva djeca iz Doma su se obradovala dolasku Savića, a posebno su na svog sugrađanina bili ponosni mališani iz Mojkovca", rekla je za TrebinjeLive Slavica Ilić, pomoćnik direktora  Dječijeg doma "Mladost". Ona je istakla i da je osmoro djece iz Mojkova, koliko ih u Domu boravi, dobilo dresove koje im je poklonio mladi fudbaler. "Pokloni su veoma obradovali djecu, a jedno dijete je strastveni igrač i  trenira u FK "Obilić" iz Herceg Novog", istakla je ona i dodala da je sve u Domu posebno obradovalo ispunjenje obećanja gradonačelnika grada Mojkovca.

Dalje u svojoj priči za „TrebinjeLive“ ona je istakla da se grupa djece, njih dvadesetak, od danas nalazi u posjeti Vraćanovićima u Nikšićkoj opštini. "To je uzvratna posjeta učenicima koji su kod nas bili početkom juna mjeseca. Oni tamo borave sedam dana i imaju priliku da se upoznaju sa životom na selu", kaže Ilić i dodaje da je ta posjeta organizovana po principu ljetnog kampa, te da će djeca biti smještena u školi. "To je nastavak ljetnog kampa gdje su sva djeca, osim onih najmanjih, boravila od 12. do 19. juna na Ivanovim koritima. Sada, 26. juna, očekujemo posjetu djece iz dječijih domova iz Tuzle i Užica", objasnila je ona i dodala da će djeca iz Slavonije doći krajem jula.