Turistička sezona se polagano ali sigurno zahuktava u Herceg Novom. U hercegnovskoj lokalnoj vlasti, kao i građani, sve čine da prvog jula, kada počinje glavni dio sezone, sve bude spremno.

turisti u herceg novom plaza

U funkciji toga cilja juče su predstavnici Granične policije imali radni sastanak sa gradonačelnikom Dejanom Mandićem i njegovim saradnicima. Na tom sastanku je postignut dogovor da policijski patrolni brod, koji je prije par dana Uprava policije u Baru predala graničnoj policiji za korišćenje tokom ljeta, bude privezan u luci u Zelenici, a zimi u Gradskoj luci na Škveru. Patrolni čamac koji nosi ime „Herceg Novi“ je dug 15 i širok 4,40 metara i ima maksimalnu brzinu od 45 čvorova i biće stalno na raspolaganju policiji za sve intervencije.

Ustupanjem brodića Graničnoj policiji doprinijeće se očuvanju javnog reda i mira duž rivijere i van sezone, kazao je juče poslije sastanka gradonačelnik Dejan Mandić. Takođe, ovom prilikom prvi čovjek Herceg Novog saopštio je da će Opština Herceg Novi i ove sezone, na osnovu ranije potpisanog ugovora, finansirati rad Ambulante u Bijeloj kao i rad Turističke ambulante na Dječijem odjeljenju Hercegnovskog Doma zdravlja od 1. jula do 1. septembra. "Iskustva iz prošle godine pokazala su se kao izuzetno dobra jer gosti bez čekanja dobiju zdravstvene usluge i to je bilo presudno da se o trošku Opštine ovaj projekat realizuje i ovog ljeta", rekao je Mandić i dodao da će u periodu jul-avgust i na poluostrvu Luštici biti angažovani zdravstveni radnici koji će pravovremeno pomoći turistima ako im zatreba ljekarska pomoć.