Trebinje je uvijek imalo jugo i sjeverac, a Trebinjci bi rekli da ne valja kada se dva vjetra "sudare". Sudar prirode ili narodne mase Trebinje dočekuje u subotu.

sjeverac i jugo u trebinju u subotu

Nakon jednoglasne odluke da se predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću dodjeli Povelja počasnog građanina, došlo je vrijeme i da mu se uruči. Iako su gradske vlasti mislile da će narod to primiti sa oduševljenjem, javio se kontraefekat i pitanje je ko će doći na obraćanje predsjednika Srbije na Trg slobode u 12.00 časova. Gradska uprava najavljuje dolazak građana, a radikali, isto građane, samo one sa barjacima koji će poslati jasnu poruku Nikoliću, da Srbi s druge strane Drine nisu Bosanci. E sada se javlja pitanje, šta će ovi "drugi" građani raditi!? Na to pitanje vjerovatno odgovor imaju gradski čelnici. Svi se dobro sjećaju Preobraženja i zvižduka upućenih tadašnjem gradonačelniku Dobroslavu Ćuku, a pištaljke, kako sada stvari stoje, mogle bi ponovo da budu "adut" domaćinskih građana. U svemu ovome, jedno je nejasno, "Zašto Bilećani organizuju miting u Trebinju?". Odgovor niko nema!

"Tomo izdao si Voju, sad ćeš i zemlju svoju" i "Mi nijesmo Bosanci", poruke su sa plakata koji su juče osvanuli u Dučićevom gradu. Polijepljeni su bili na bandere, drveće, kao i na mjesta koja su bila predviđena za to. Sa bandera i drveća, brzom intervencijom Komunalne policije su uklonjeni, ali trebinjski reporteri su ipak bili brži od njih, pa su sve to na vrijeme zabilježili i javnosti i predsjedniku Nikoliću uputili dobrodošlicu. Predsjedniku se svidjela, garantujemo, samo je pitanje kojem!?

Subota je blizu, još danas  i eto je. A šta onda Trebinjci, aplauz ili zvižduk, to je već iznenađenje. Kako će ono prijati Tomi vidjećemo u subotu tačno u podne, a do tada šta nam Bog da.

Radikali, ozbiljni su uvijek bili, sa njima šale nema! Ko će ih predvodi, koliko će ih biti i kako će svog bivšeg "milog" šefa dočekati vidjećemo, nigdje nam se ne žuri. A ovi ostali građani... Njih treba izmisliti, rekli bi ovi malo stariji, ali ako i ne dođe mnogo naroda tu je "Fotošop".

Do subote i Povelje, vidjećemo još, ko zna šta se sada sprema. Možda će i kiša, a možda i "zvizdan", ne zna se još. Meteorolozi ništa ne najavljuju, samo kažu biće gusto!