Ovih dana Igalo je u znaku fudbala. I pored velikih vrućina i restrikcija vode na stadionu u Igalu vri kao u košnici.

stefan savić sa fudbalerima fk brsovo

Oko stotinjak mališana kojima je fudbal u krvi od četvrtka do nedjelje učesnici su tradicionalnog „Turnira prijateljstva", koji po peti put u Herceg Novom organizuje Vesko Radović i FK „Crvena Stijena" iz Podgorice.

Na jubilarno druženje ove godine stigle su sljedeće ekipe: „Zadar", „Bili As" iz Splita, "Neretva" iz Metkovića (Hrvatska) i klubovi iz Crne Gore „Mornar" (Bar), „Brskovo“ (Mojkovac), „Crvena Stijena" i „Furtula" iz Podgorice i „Obilić" i „OFK" Igalo. Takmičenje se odvija u konkurenciji za kadete (1998), pionire (2000) i mlađe pionire (2002) godište.

"Pozvali smo i klubove, kao i ranih godina, iz Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH i Albanije ali i pored obećanja da će doći u Herceg Novi nisu stigli", rekao je za TrebinjeLive Vesko Radović i dodao: "Rezultati su u drugom planu. Bitna je afirmacija talenta i sklapanje prijateljstva".

On ističe da nisu kao ranijih sezona na jednom mjestu, ali to, prema njegovim riječima, ne smeta da druženje traje i da se prijateljstva sklapaju. Dodaje i da će na svečanom zatvaranju, u nedjelju, biti uručeni pehari i priznanja najboljim.

Prvog dana su u Hotelu „Vojvodina“ najviše razloga za zadovoljstvo imali fudbaleri „Brskova“ iz Mojkovca. Posjetio ih je reprezentativac Stefan Savić. Poslije posjete Dječijem domu „Mladost“, Stefan Savić je u društvu gradonačelnika Mojkovca Dejana Medojevića posjetio mlade fudbalere kluba u kojem je i sam ponikao i poželio im da pođu njegovim stopama i zaigraju u Partizanu i Mančester Sitiju i drugim velikim klubovima u regionu i svijetu.

Po riječima Miloša Delevića jednog od trenera „Brskova“, Savić je, iako kratko činio društvo njegovim pulenima, pozdravljen zajedno sa gospodinom Medojevićem i fotografisao se sa učesnicima turnira. "Ovdje se odlično radi ali problem je jedini što nema dovoljno vode, ostalo je sve na nivou", rekao je Miloš Delević.

Iako je bilo najavljeno da stiže na stadion Igala, Stefan zbog drugih obaveza nije posjetio sve učesnike turnira, ali je obećao da će to uraditi neki drugi put.