Predsjednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke /SRS/ "Dr Vojislav Šešelj" u Bileći Dražen Dunđer rekao je da će pristalice ove stranke u subotu, 22. juna, organizovati miting u Trebinju na kojem će izraziti nezadovoljstvo zbog uručenja Povelje počasnog građanina predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

miting radikala u trebinju povodom nikolica

Dunđer je dodao da će radikali nastojati da održe miting, uprkos činjenici da je policija zabranila njegovo održavanje zbog, kako je rekao, navodno neblagovremene prijave okupljanja.

On tvrdi da je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević jutros pozvao predsjednika Opštinskog odbora SRS "Dr Vojislav Šešelj" Mirjanu Delić i savjetovao joj da je najbolje da radikali povuku prijavu za organizovanje protestnog skupa, što je ona odbila.

"Prijavu smo uredno podnijeli policiji, ali oni su nama zabranili organizovanje mitinga. To je sigurno po Vučurevićevom nalogu, jer je to njegova politika kao što je njegova politika i odluka o dodjeli Povelje počasnog građanina Tomislavu Nikoliću. Nas Hercegovce to ne iznenađuje mnogo, jer postoje neka saznanja da će on uskoro preći u naprednjake", kaže Dunđer.

Centar javne bezbjednosti Trebinje nije mogao prihvatiti prijavu za održavanje mitinga Srpske radikalne stranke /SRS/ "Dr Vojislav Šešelj", najavljenog za subotu, 22. jun, zbog neblagovremenog podnošenja i nepotpunosti prijave, rekla je Srni portparol Centra Rajna Parežanin.

Ona je dodala da je danas podnesen zahtjev trebinjskog odbora SRS "Dr Vojislav Šešelj" za organizovanje mitinga, ali prijava nije bila ni blagovremena, ni potpuna.