U Herceg Novom na snazi su restrikcije o vodosnabdijevanju. Poslije početnih problema i protesta građana u Baošićima, danas je u Herceg Novom relativno sve bilo mirno, odnosno isporuka vode je išla u najavljenim terminima.

herceg novi bez vode do vidovdana

Ono što je sada izvjesno, restikcija će trajati nešto duže. Voda će poteći tunelom iz Trebinja 26. juna, a ne 22. juna, do potrošača u Herceg Novom preko Plata kroz Konavle i tretmana u Filter-stanici u Mojdežu.

Punjenje hidrotehničkog tunela Trebinje-Plat počeće 26. juna kada se završi redovni godišnji remont postrojenja "Hidroelektrana na Trebišnjici". Tunel će se postepeno puniti vodom iz Goričkog jezera, tako da će narednog dana biti napunjen i voda će poteći preko sistema Plat prema Filter- stanici u Mojdežu.

Tunel bi, prema planu remontnih aktivnosti koje su počele 15. juna, u funkciji trebao biti 27. juna, potvrđeno je za TrebinjeLive u  "Hidroelektranama na Trebišnjici". Nakon punjenja tunela iz Trebinja voda će poteći preko sistema Plat oko 30 km dugim cjevovodom kroz Konavosko polje i tek tada početi da pritiče u Filter stanicu u Mojdežu, gdje je neophodno da se obavi postupak punjenja rezervoara i ispitivanja kvaliteta vode. Do tada će potrošači vodu dobijati po restriktivnom režimu koji je na području Opštine Herceg Novi na snazi od 15. juna. Normalizaciju vodosnabdijevanja građani mogu očekivati tek nakon sprovedenih svih neophodnih procedura uz uslov da voda bude u naznačenom periodu sa Bilećkog jezera puštena u sistem. A to bi trebalo da se desi 27. ili 28. juna.