Tektonski poremećaji u Crvenoj zvezdi! Rikardo Sa Pintu podnio je ostavku na mjesto trenera crveno – bijelih!

crvena zvezda ostala bez trenera

Kako Mozzart Sport saznaje Portugalac je ovu odluku saopštio neposredno pred trening koji je trebalo da se održi u srijedu.

Razlog ostavke Portugalca nije poznat, ali je očigledno da je na ovu odluku uticao i loše odrađen prelazni rok uprave čime je Sa Pintu bio nezadovoljan odmah po dolasku u Beograd.

"Dosta toga je nedefinisano. Prve impresije su da ne vidim da se nešto značajno promijenilo otkako sam otišao. Tada sam ostavio jedan plan šta treba da se uradi, ali ne vidim da je rađeno po tom planu. Ali sačekaćemo. Daćemo vremena upravi, još tri nedjelje su pred nama",  istakao je Portugalac po povratku sa odmora.

Nekadašnji trener Sportinga je po dolasku u Zvezdu, krajem marta, vezao osam uzastopnih pobjeda čime je klub sa ”Marakane” doveo nadomak šampionskog trona, ali su poslije toga uslijedila tri poraza gde je svakako najbolniji bio onaj u derbiju protiv Partizana kada je titula i definitivno izgubljena.

Sudbina portugalskog stručnjaka visila je o koncu i posle završene sezone, ali su čelnici kluba, ipak, odlučili da ostave Sa Pintua i naredne godine.

Obzirom na ovakvu odluku postavlja se i pitanje kakva je sudbina sportskog direktora Zorana Stojadinovića koji je Sa Pintua i doveo u klub.