U selu Cerovac, nadomak Trebinja, danas je počela peta Likovna kolonija, koju organizuje škola slikanja "Cerovac".

peta likovna kolonija cerovac 2013 (

Mladi umjetnici, njih desetak, zajedno sa mentorom i magistrom likovne umjetnosti Verom Kekić, slikaju motive hercegovačke prirode i sela. Djeca, uzrasta od 8 do 14 godina, radila su na platnu, a pored rada, kao podsticaj, imali su slatkiše, sok, sendvič, ali i vedro nebo. Kako kažu budući umjetnici, prelijepo im je u Cerovcu i sa radošću čekaju, svake godine, tradicionalnu Koloniju.

Mr Vera Kekić istakla je za TrebinjeLive da su djeca koja dođu na Koloniju inspirisana prirodom, tj. specifičnim hercegovačkim elementima koji se nalaze u selu Cerovac. Ona je dodala da je prezadovoljna radom djece, kao i da se svaki novi član brzo uklopi. "Takao mali, a da toliko puno rade i stvaraju ozbiljna djela za njihove godine,a to ćete vidjeće i na izložbi u subotu", rekla je Kekić.

Kolonija će se održati u periodu od 18. do 20. juna, a u subotu, 22. juna u 19.00 časova u prostorijama škole "Cerovac" održaće se godišnja izložba dječijih radova, na kojoj će biti izloženi i radovi sa kolonije. " Po prvi put ove godine biće izloženi i radovi djece iz Bileće", kazala je za TrebinjeLive Miljana Miskin, direktor škole slikanja "Cerovac.