Dok se u saobraćajnim preduzećima "Blu Lajn" iz Herceg Novog i  "Ubla Turs" iz Trebinje dogovaraju i čekaju nadležne u Podgorici i Sarajevu da daju zeleno svjetlo za uvođenje autobuske linije na relaciji Trebinje-Herceg Novi i obratno, danas je dolaskom prvog autobusa na liniji Nevesinje-Gacko-Bileća-Trebinje–preko Zubaca- Herceg Novi, počeo da saobraća "Jugoprevoz" iz Gacka.

autobuska linija nevesinje trebionje herceg novi

Autobus sa pet putnika je stigao u hercegnovsku stanicu, a zatim su uslijedila čestitanja. Vozač autobusa Borislav Čolović je za „TrebinjeLive“ kazao, "Poslije toliko godina krenula je linija između Trebinja i Herceg Novog , a kako bi se povezala dva bratska grada. Polazak iz Trebinja je u 9 i 30 časova, a iz Herceg Novog u 12 i 20 sati. Prvog dana krenuli smo iz Nevesinja u 6 časova. Bio je solidan broj putnika. Pet putnika je bilo preko graničnog prelaza. Sezona kreće, vjeruje da će biti i više i bolje. Svi su prezadovoljni što je konačno krenula linija koja neće biti sezonska i koja za cilj ima povezivanje istočne Hercegovine i Boke".

borislav colovic kod autobusa

Građani ističu da je bitno da se neko sjetio da konačno presječe gvordijev čvor. U autobuskoj stanici podvlače da je dosta „divljih" linija koje voze ne registrovano i mnogi sa njima i ne sarađuju.

Cijena karte Herceg Novi-Trebinje je 3 evra/6KM, a do krajne stanice Nevesinja, 11 evra/22 KM.