Malo je mladih glumaca koji su poput Hercegnovljanina Danila Babovića ušli tako sigurno, bez okolišenja i kucanja, u glumu.

danilo babovic i stevan koprivica

Pravo na glavna vrata otvorio ih je dramski pisac Novljanin Stevan Koprivica.

„Danilo Babović je predstavnik mlade generacije Novljana koji su se posvetili pozorištu, filmu, televiziji. Babović se priključuje nešto starijim kolegama i čini ozbiljnu stvaralačku bazu s kojom će ovaj grad moći da računa", rekao je dramski pisac Stevan Koprivica poslije premijerne predstave „Crni delfin ili CV“ koja je ujedno diplomski rad ovog mladog Novljanina koji je prije par dana diplomirao na Akademiji umjetnosti univerziteta „Slobomir“ u Bijeljini u klasi profesora Juga Radivojevića.

U ovoj monodrami glavni junak je Arsen Jović koji pripada generaciji rođenih od 1979. do 1994. godine, koji su stasali u svijetu interneta. Bila su to kazivanja koja oslikavaju novski kolorit. Konsultanti za predstavu su bili reditelj Staša Koprivica i glumica Hercegnovskog pozorišta Branka Knežević. Crnog delfina u liku Arsena Jovića je pred svojim sugrađanima briljantno odglumio Danilo Babović. On je po završetku predstave rekao: "Spremao sam se sa ovom predstavom za diplomski, ali i za ovaj nastup pred mojim Novljanima. Odbranio sam rad prije tri dana sa desetkom. Zadovoljan sam premijerom ovdje u dvorani „Park“, a da ona uspije zasluga je Steva i Staše Koprivice i Branke Knežević. Predstavom u Bijeljini uspio sam publici da približim novsku priču o najmasovnijoj grupaciji onih koji ne nađu posao onda kada je tome vrijeme". Dodao je da je posebno bilo zanimljivo u Bosni progovoriti ovim bokeljskim akcentom, te da mu je želja da se ova predstava što više igra, a da Hercegnovsko pozorište dobije profesionalni status.  Ovaj mladi glumac "osvojio" je televizijsku publiku igrajući u prve dvije sezone serijala “Budva na pjenu od mora“ režisera Milana Karadžića, a iskazao se i kao odličan voditelj serijala „Pisma iz Herceg Novog“ novinara Perice Đakovića koja se najviše emituje na BN televiziji.

Prve glumačke korake je ostvario u predstavi „Ima li ovdje normalnih“ po tekstu Rona Klarka i Sema Bobrika, u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Teatra plus, u režiji Slađane Vujović.

O monodrami „Crni delfin ili CV“ koju su podržali Opština Herceg Novi , JUK "Herceg Fest" i Hercegnovsko pozorište, autor teksta Stevan Koprivica je kazao da je glavni junak predstave more, a ne Arsen Jović. "Ovaj tekst je namjenski pisan za Danila Babovića. On je došao kod mene i objasnio da je to za njegov diplomski rad. Prihvatio sam taj prijedlog. Tako da je tekst proizašao iz te ideje. Nastojao sam da u ovom komadu ima aktuelnosti i da postoji neki angažman. To je jedna potrošenost mlade generacije, a sa druge strane čežnja da se dogodi nešto lijepo i da se pobjegne iz nečega što nije dobro, gdje se diluje, nema posla, a perspektive zatvorene. Mislim da smo u tome i uspjeli, zaključio je Koprivica.