U nedjelju 16.06., na Olimpijskom bazenu "Banje" u Trebinju završen je, deveti po redu, memorijalni plivački miting "SRĐAN I MAKSIM".

plivacki miting srdjan i maksim (

Na ovome plivačkog takmičenju učestvovalo je 236 plivači iz 12 klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenju je održano u odličnom organizaciji PK "Leotar" iz Trebinje.
Plivači Leotara osvojili su 14 medalja od čega 4 zlatne, 5 srebrenih i 5 bronzanih. Najuspješniji takmičar u redovima Leotara bila je plivačica Ana Čučković sa osvojene 2 zlatne medalje na 50m prsno i 100m prsno, srebro na 50m delfin i bronzu na 50m leđno u kategoriji C - 1998/1999. Drago Krivokapić osvojio je 2 zlatne medalje na 50m i 100m slobodno u kategoriji D - 1995 i stariji. Nemanja Mirdinja osvojio je srebrenu medalju na 100m prsno i dvije bronzane medalje na 50m slobodno i 50m prsno u kategoriji D. Ana Popović osvojila je srebrenu medalju na 50m prsno i bronzanu medalju na 200m mješovito u kategoriji B - 2000/2001. Marija Rosandić osvojila je srebrenu medalju na 50m delfin u B kategoriji, dok je Marija Ninković u istoj disciplini osvojila bronzanu medalju u B kategoriji. Štafeta Leotara u disciplini 4x50m slobodno u sastavu Anastasija Vlatković, Jana Kojović, Nikolina Mirdinja i Ana Čučković osvojila je srebrenu medalju u kategoriji 1999 i stariji.

Najuspješnijih klub na ovogodišnjem plivačkog mitingu "Srđan i Maksim" bio je dubrovački "Jug" ispred ekipe " Budve MTV", a treće mjesto dijele ekipe "Jadrana" iz Herceg Novog i "Veleža" iz Mostara.

Novčanu nagradu za najuspješnijeg plivača i plivačicu na osnovu osvojenih FINA bodova iz dvije discipline osvojili su Marko Limov i Tanja Šmit, članovi dubrovačkog Juga.

"Prezadovoljan sam ovogodišnjom organizacijom  našeg plivačkog mitinga, kao i rezultatima naših plivača koji se nalaze na početku priprema za ljetnju sezonu. - ističe Veljko Piljević, trener PK "Leotar"