Dok ostaje neizvjesno kada će nakon toliko najava proraditi autobuska linija Trebinje-Herceg Novi i dok odobrenje dobiju "Blu Lajn" iz Herceg Novog i "Ubla Turs" iz Trebinja, juče je najavljena autobuska linija Nevesinje–Herceg Novi u organizaciji AD "Jugoprevoz" Gacko.

jugoprevoz gacko otvorio liniju za herceg novi

Sagledavajući trenutne prilike, "Jugoprevoz" Gacko je je jedini pravi nasljednik "Autoprevoza" Trebinje, barem kada su razmišljanja o putnicima ako u ovom vremenu iko i o kome vodi računa. Podsjećamo, trebinjski "Autoprevoz" je godinama do rata 1991. godine, imao redovnu liniju Gacko–Herceg Novi. Po tom uzoru prevoznik iz Gacka najavio je otvaranje linije Nevesinje-Gacko-Bileća-Trebinje-Herceg Novi. Prema satnici koja je dostavljena medijima, autobuska linija zvanično kreće 17. juna. Autobus polazi u 6 časova iz Nevesinja, iz Gacka u 7.30, iz Bileće u 8.20 i iz Trebinja u 9 i 30 sati. Povratak iz Herceg Novog je planiran za 12.20 časova.

Što se tiče putnika iz Hercegovine prema Herceg Novog mogu djelimično biti zadovoljni, jer odlazak na put da se obavi posao za jedan dan nije baš pogodan. Jednodnevni plan za odmor takođe nije dobro osmišljen. Putnici iz Herceg Novog mogu samo da putuju kod svoje rodbine na duži period od jednog dana. Ali narod u Hercegovini i Boki kaže bolje išta nego ništa. Iz AD "Jugoprevoz" Gacko dostavili su i brojeve za informaciju, a to su: 00387(0)59/472-533 i 00387(0)59/472-171. Neka je putnicima i prevozniku sa srećom.