Policijski službenici PS Bileća su, juče, 13.06.2013. godine, u 16.50 časova, lišili slobode S.D., iz Bileće, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i KD Nedozvoljena prozvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz CJB Trebinje.

policija u bileci oduzela drogu i oruzje

Naime, policijski službenici PS Bileća su, provodeći operativne aktivnosti na realizaciji akcije „Plantaža 2013“, izvršili pretres stana u Bileći i pretres kuće i pomoćnih prostorija koji se nalaze u selu Vranjska, a koje koristi S.D.
Prilikom pretresa stana pronađeno je o oduzeto 15 manjih komada aluminijske folije sa tragovima materije morfoloških karakteristika opojne droge heroin.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađeno je i oduzeto:
- 323 sjemenke morfoloških karakteristika sjemena indijske konoplje,
- u plastičnoj kesi za duvan i u pomoćnom objektu pronađena je određena količina zelene biljne materije morfoloških karakteristika opojne droge marihuane,
- tri automatske puške,
- lovačka puška,
- tri ručne bombe,
- valjkasto trotilno punjenje,
- 500 komada metaka različitog kalibra.

U toku je rad na dokumentovanju navednih krivičnih djela nakon čega će Okružnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenog S.D.