Tradicionalni memorijalni međunarodni plivački miting „Srđan i Maksim“ održaće se 15. i 16. juna na Olimpijskom bazenu SRC „Banje“ u Trebinju.

plivacki miting srdjan i maksim Trebinje 2013

Ovaj deveti po redu memorijalni plivački miting održava se u čast sjećanja na dva plivača PK „Leotar“ ,Srđana Aleksića i Maksima-Mika Vidačića.

Miting počinje u subotu 15. juna, u 15.15 časova sa defileom učesnika i svečanim otvaranjem, dok takmičarski program počinje odmah nakon svečanog otvaranja u 15.30 sati. Takmičenje se nastavlja u nedjelju i počinje u 11.00 časova, a završava se svečanom podjelom nagrada za najbolje ekipe i takmičare.

Za prva tri mjesta u svim disciplinama plivači i plivačice će biti nagrađeni medaljama, dok će novčanim nagradama biti nagrađeni po jedan plivač i plivačica na osnovu zbira dva najvrijednija rezultata po FINA bodovima. Tri najbolje plasirane ekipe će biti nagrađene peharima.

Na ovogodišnjem mitingu učestvovaće 239 plivača iz 12 klubova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Najzvučnije ime mitinga je plivačica dubrovačkog Juga, Tanja Šmit, inače član slovenačke plivačke reprezentacije i osvajačica medalje na Evropskom prvenstvu. Promoter takmičenja je Borut Petrič, proslavljeni jugoslovenski plivač, a sada trener plivača dubrovačkog Juga.