Grad Trebinje, Turistička organizacija i Komunalno preduzeće, po trinaesti put, u okviru akcije "Ljepše Trebinje za ljepšu Srpsku", sproveli su konkurs za Izbor najuređenijeg dvorišta, najljepšeg balkona kao i najljepši kultivisani gradski prostor.

ranko petijevic u svome dvoristu

U ime gradske uprave, prisutnim se obratio zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija, koji je istakao da u Trebinju postoji kultura življenja i osjećaj za ljepotu. "Svi Vi koji ste ušli u uži izbor, kao i Vi koji ovoga puta niste, sređujete svoja dvorišta i balkone, a sa ciljem da to izgleda ljepše i kulturnije, a to je i izraz i volje i želje svih građana Trebinja", istakao je Ćebedžija i napomenuo da je Trebinje i grad  turizma, a uređenost grada će u lijepom sjećanju ponijeti gosti koji posjećuju Trebinje.

izbor za najljepse dvoriste balkon i kultivisani gradski prostor

U kategoriji najljepše uređenog dvorišta prvo mjesto i nagrada od 300 KM pripala je Ranku Petijeviću. Drugo mjesto i nagrada od 200 KM dodijeljena je Nadi Tomović, dok je treće mjesto i nagradu od 100 KM osvojila Milka Butulija.

izbor za najljepse dvoriste balkon i kultivisani gradski prostor

U kategoriji najljepše uređenog balkona prvo mjesto i nagradu od 200 KM je osvojila Dragana Jerković, drugo mjesto i nagradu od 150 KM dodijeljena je Mari Drašković, dok je 100 KM i treće mjesto pripalo Draženci Ćorluka.

izbor za najljepse dvoriste balkon i kultivisani gradski prostor (5)

U kategoriji najljepše uređenog kultivisanog gradskog prostora prvo mjesto i nagrada od 200 KM koje dodijeljuje AD "Komunalno", pripalo je Domu penzionera, drugu nagradu i 150 KM osvojila je Drago Mileusniću, dok je treće mjesto i nagrada od 100 KM dodjeljena Stambenoj zgradi u ulici Svetosavska br.25.

Specijalnu nagradu u iznosu od 200 KM, koju dodjeljuje Turistučka organizacija grada Trebinja za uređenje svog prostora, dodijeljena je Bašti hotela Platani.

izbor za najljepse dvoriste balkon i kultivisani gradski prostor

Ove godine bilo je 25 prijavljenih, od toga 11 dvorišta, 8 balkona i 6 kultivisanih gradskih prostora.