Postupajući po mjerama usmjerenim na rasvjetljavanju krivičnih djela iz ranijih godina, policijski službenici CJB Trebinje su rasvijetlili, dokumentovali i Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili izvještaje protiv osumnjičenog D.R., iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio osam imovinskih krivičnih djela i to sedam KD Teška krađa i jedno KD Teška krađa u pokušaju.

bojan dabic

Na području Trebinja tri krivična djela, Gacka i Nevesinja po dvije teške krađe i na području Ljubinja jednu tešku krađu i otuđio robe i novca ukupne vrijednosti preko 40.000 KM.

Kriminalističkom istragom, odnosno preduzetim operativno taktičkim i tehničkim radnjama, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni D.R., inače, višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, izvršio krivična djela Teške krađe i KD Teška krađa u pokušaju na način što je provaljivao i otuđivao robu i novac i to:
- U Gacku, u noći 25/26.07.2011. godine, iz dvije trgovačke radnje otuđio cigarete vrijednosti 4.500 KM i oko 3.500KM.
- U Nevesinju, u toku noći 26/27.09.2011. godine, provalio u dvije trgovačke radnje i iz jedne trgovačke radnje otuđio 10 motornih pila - vrijednosti oko 10.000KM i 20.00KM u novcu, a iz druge trgovačke radnje cigarete i drugu robu vrijednosti oko 10.000KM.
- U Ljubinju, u noći 21/22.12.2010.god., iz jedne trgovačke radnje otuđio robe vrijednosti oko 2.300KM.

- Pored trgovačkih radnji za osumnjičenog D.R. je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je, u septembru 2011. godine, izvršio dvije teške krađe i jednu tešku krađu u vezi sa pokušajem u privatnim kućama u trebinjskim naseljima Zasad i Mostaći. D.R. se sumnjiči da je iz dvije kuće otuđio bušilice, brusilice i drugi alat ukupne vrijednosti oko 8.500KM.

"Rasvjetljavanje ovih krivičnih djela je rezultat kontinuiranih aktivnosti policijskih službenika od dana prijave djela do rasvjetljavanja i dokumentovanja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu", rekao je načelnik Sektora policije, Bojan Dabić i dodao da će policijski službenici, s ciljem očuvanja dobrog bezbjednosnog stanja na našem području, i u narednom periodu preduzimati aktivnosti na spriječavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela.

"Svakako da je za dobro bezbjednosno stanje na našem području doprinijela saradnja policije i građana, i ovom prilikom zahvaljujemo se svim građanima koji su pomogli na rasvjetljavanju krivičnih djela, odnosno doprinijeli dobrom bezbjednosnom stanju na području Centra javne bezbjednsoti Trebinje", zaključio je Dabić.