Povodom 14. juna svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 20 članova hercegnovske i nikšićke područne jedinice Elektroprivrede Crne Gore, danas su u Opštoj bolnici u Meljinama organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi gdje su za par sati darivali 20 jedinica dragocjene tečnosti.

adnici elektroprivrede crne gore darivali krv za opstu bolnicu meljine

Akcija je sprovedena na odjeljenju za transfuziju ove bolnice i ona bi trebala da se poput Berana i Pljevalja svake godine realizuje i u Herceg Novom.

"Našoj akciji u Herceg Novom odazvalo se nas dvadeset i dva člana. Klub dobrovoljnih davalaca smo formirali prije 18 mjeseci i svake godine pred početak turističke sezone sprovodićemo akcije", kazao je novinarim Ratko Milović, predsjednik hercegnovskog Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Elektoprivrede Crne Gore.

Akciji u Meljinama prisustvovao je i Mitar Vučković predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Elektroprivrede Crne Gore. On je upoznao novinare sa aktivnostima Kluba na čijem je čelu ."Osnovani smo 2007. godine, a samo dvije godine kasnije proglašeni smo za najaktivniji klub u Crnoj Gori. Možemo se pohvaliti da imamo oko 200 aktivnih davalaca koji kao humanisti daju svoju krv za nečije zdravlje ili da se spasi nečiji život.Takođe, imamo oko 500 članova koji nam pomažu i koji izdvajanjem po jedan evro mjesečno sve čine da naš klub funkcioniše i da bude prepoznatljiv u Crnoj Gori", rekao je Vučković.