Pas terijer danas je u poslijepodnevnim časovima ušao u kompleks-park otvorenog olimpijskog bazena na Abazovini u Trebinju, u vlasništvu "Trebinje sporta", i zaklao tri pauna, potvrdio je Srni direktor ovog preduzeća Dragan Mrdić.

zaklani paunovi u trebinju

On je rekao da su se paunovi u trenutku napada nalazili u kavezu koji je bio zaključan i da se ne zna kuda je ušao pas, koji, nakon što ih je zaklao, nije mogao da izađe.

Mrdić kaže da su psa, koji je oko vrata imao lanac, u kavezu prvi primijetili sportisti koji su imali trening na bazenu, a s obzirom da nisu mogli ući, pozvali su domara, ali je bilo kasno da se spasu životinje.

"Paune smo naveče zaključavali u kavez, a tokom dana su se slobodno kretali na površini od oko 500 metara kvadratnih, gdje je bila zasađena trava, japanske trešnje, palme i drugo ukrasno cvijeće, a oni su svojom ljepotom ukrašavali cijeli prostor i bili posebna atrakcija za djecu", rekao je Mrdić.

Mrdić kaže da su paunovi nabavljeni prije tri–četiri godine i da je strašno ovo što se desilo, sve zbog nemara ljudi.

Policija je izašla na lice mjesta i napravila uviđaj. Pas, čiji je vlasnik za sada nepoznat, biće odveden u prihvatilište na Obodini.

Pretpostavlja se da je pričinjena šteta oko 2.000 KM.

Iako Trebinje ima prihvatilište za pse, posljednjih mjeseci primijetan je sve veći broj pasa lutalica na ulicama grada, posebno u naselju Tini.