Radnike „Vektra Boke“ juče je u Herceg Novom posjetio predsjednik kompanije Dragan Brković.

vektra boka sindikat

U hotelu „Plaža“ dočekao ga je dvodnevni štrajk upozorenja. Međutim, ni jučerašnji protest ni razgovor nije riješio ni jedan problem radnika nekadašnjeg turističkog giganta. Kontroverzni vlasnik Dragan Brković juče je konačno stigao u Herceg Novi gdje je sa svojim saradnicima od kupljenih hotela 2007. godine „napravio“ turističko groblje, a od obećanja datih godinu dana kasnije nije ispunio nijedno. Za razliku od tadašnjih TV bliceva i izlaska pred novinare te 2008. godine, juče nije smio izaći pred novinare već je samo dostavio radnicima, a kasnije i medijima svoju ponudu u koju malo ko više vjeruje.

Brković je obećao da će isplatiti četiri od sedam zarada koliko se duguje radnicima, a prvu za mjesec dana, tj. do 10 jula. A zatim ostale svaki naredni mjesec dana. Takođe, dao je prijedlog da se dobijeni plac “uspješnom privatizacijom“ na Savini, površine 1528 kvadrata, proda i na taj način obezbijede sredstva za uplatu doprinos, kao i zaostalih primanja penzionerima. Ako za ta dugovanja taj iznos ne bude dovoljan obaveze će biti izmirene kreditom. U svom dopisu Brković se poziva i na Vladu i dogovor sa njom da se do 10. septembra izmire doprinosi i porezi „valorizacijom“ jedne od nekretnina. Ovaj prijedlog Sindikat radnika je odbio i od Brkovića traži da u roku od 15 dana dobiju 4 plate jer njihovi predstavnici kažu da im je više dosta obećanja i da se od njih ne živi. Ako se ovaj zahtjev ne ispuni najavlje se generalni štrajk.

Sada je borba za plate, a o izgradnji hotela i drugih (ne)realnih obećanja ugovora nema ni riječi.

„Sezona je na na pragu, a naš život na izmaku. Brković nam je stavio do znanja da zna kada se govori iz stomak, a ja sam u ime 79 članova Sindika ali i u ime ostalih radnika „Vektra Boke“ rekao da mi govorimo iz pete jer nam je problem iz stomaka došao do pete" kazao je predsjednik Sindikata Vojislav Miljanić i dodao: "Ako nam se za 15 dana ne ispune obećanja preduzećemo radikalnije mjere i vjerovatno stupiti u generalni štajk".