Ivana Ninković, plivačica banjalučkog Olimpa, ne voli mnogo da priča o planovima, mašta o medaljama, ali ih ne obećava. Ipak, o kakvoj je sportistkinji riječ najbolje govore rezultati, a oni su sve bolji.

ivana ninkovic pk olymp

Sedamnaestogodišnja Trebinjka se sa mitinga i prvenstava vraća sa medaljama i oborenim bh. rekordima, od nje se mnogo očekuje na svakom takmičenju pa tako i na Mediteranskim igrama u Mersinu, koje su na programu od 18. do 30. juna.

"Očekujem da isplivam svoj najbolji rezultat. Spremala sam se za ovo takmičenje. Naporno sam radila i očekujem dobar rezultat. Što se tiče medalja, šansa za osvajanje odličja uvijek postoji. Velika mi je želja da osvojim medalju, ali neću ništa da obećavam", istakla je Ninkovićeva.

Posljednja medalja koju je Ivana dodala svojoj kolekciji je zlatna osvojena na mitingu "Zlatni medvjed 2013", proteklog vikenda u Zagrebu.

"Veoma sam zadovoljna rezultatima ostvarenim u Zagrebu, a posebno mi znači što sam dobro isplivala 50 metara prsno, gdje sam ostvarila vrijeme od 32,44 sekunde. Ovo mi je posljednje takmičenje pred Mediteranske igre i bilo mi je bitno da dobro plivam. To mi daje samopouzdanje pred nastup u Turskoj", dodala je plivačica Olimpa.

Mediteranske igre nisu kraj ovogodišnjim izazovima za najbolju sportistkinju RS i BiH u 2012. Krajem jula će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, za koje ima A normu.

"I na SP ću se potruditi da imam najbolji nastup. Iskusija sam, više sam trenirala od kada sam došla u Olimp i nadam se dobrom rezultatu. Krajem godine me očekuje i učešće na Evropskom prvenstvu u malom bazenu, ali do tada ima još dosta vremena i dosta treninga", rekla je Ninkovićeva.

Dodala je da ne pravi višegodišnje planove, jer ih ne voli. Ide korak po korak. Sigurnim koracima ka vrhu ide godinama, a posebno od kada je u septembru 2012. iz trebinjskog Leotara prešla u Olimp.

"Iskreno, nisam očekivala ovakav napredak, posebno onaj koji sam ostvarila posljednjih šest mjeseci, ali ni prije godinu dana nisam mislila da ću preći u neki banjalučki klub. Postignuti rezultati me veoma raduju i nadam se da ću sa trenerom Željkom Panićem bilježiti još bolje rezultate", istkla je Ninkovićeva.

Trebinje i Banjaluka

Ivana Ninković zbog brojnih obaveza ne može često da ode do rodnog Trebinja, ali tu su prijatelji kojoj joj čine život u Banjaluci ljepšim.

"Nije mi toliko teško kao kada sam došla u Banjaluku. Navikla sam se, a imam i nove drugove. Banjaluka je veći grad, ima više mogućnosti za sport i druženja, tako da mi je lijepo. Ipak, uz školu, svakodnevne treninge i takmičenja na koja idem skoro svaki vikend ne ostaje mi mnogo slobodnog vremena", rekla je Ninkovićeva.