Prvi sportski program u okviru prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske u okviru projekta "Instrumenti za pristupnu pomoć (IPA)" biće realizovan od sutra do ponedjeljka na Škveru, a nosilac programa je VK "Jadran" iz Herceg Novog.

prekogranicni kamp u vaterpolu herceg novi

Na kampu učestvuje 140 polaznika, kadeta, igrača rođenih 1998/99. i 1999/2000. godine iz Primorca, Katara, Budve, Juga i Jadrana. Ovaj projekat se realizuje u okviru Olimpijskih nada, a finansira ga Evropska unija u okviru drugog poziva prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore. Cilj okupljanja mladih vaterpolista je unapređenje njihovog znanja u vaterpolu. Sa polaznicima, radiće poznati treneri, reprezentativci, bivši selektor Petar Porobić, a najavljen je i dolazak Ratka Rudića. U radu kampa će učestvovati reprezentativci Crne Gore braća Janović, Jokić i Ivović kao i reprezentivci Hrvatske iz Dubrovnika. Termini rada su četvrtak od 17 do 20, petak i subota (10 -13), nedjelja (17-20) i ponedjeljak od (9- 12) sati.

Za subotu poslijepodne, od 18 časova u hotelu „Sandu“ u Kumboru, predviđena je manifestacija „Evropski dan“, a tema je "Evropska unija mladi i sport". O ovoj temi govoriće predstavnici domaćih institucija i organizacija civilnog društva.