Gojko Cimirot, dojučerašnji igrač tima sa "Polica" i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, potpisao je ugovor sa sarajevskim premijerligašem, FK Sarajevo.

gojko cimitor presao u sarajevo

Igrač sredine terena je bio standardan u proteklom prvenstvu, gdje je na 28 utakmica postigao dva gola. Igra i na mjestu desnog bočnog, zbog čega je i dovoden u Sarajevo. "Prije svega bih se zahvalio FK Leotar, čiji su čelnici korektno postupili prema meni. FK Sarajevo je jedan od većih klubova na našim prostorima, uvijek ima visoke ambicije, što samo po sebi govori da se radi o ozbiljnom klubu. Bore se za titulu svake godine i izađu u Evropu, imaju odlične uslove, ambijent, navijače, profesionalne ljude koji vode klub te, naravno, odličnog trenera i saradnike. Mislim da možemo ispuniti zacrtane ciljeve u narednoj sezoni. Jedva čekam da počnem treninge, vjerujem i da će me saigrači prihvatiti i da ću se brzo ukopiti. Dolazak u FK Sarajevo je pravi korak u mojoj karijeri", izjavio je Cimirot za portal Klix.ba.

Dvadesetogodišnji Cimirot će se pripremama Sarajeva priključiti za dva dana, pošto je dobio nekoliko dana odmora zbog nastupa za U-21 reprezentaciju BiH u kvalifikacijskom meču sa Albanijom.

Podsjećamo da je FK Leotar napustio i trener Vladimir Gaćinović, koji je preuzeo tim Zvijezde iz Gradačca.