Vladimir Vanja Grbić, legenda srpske odbojke, danas je posjetio Trebinje i gradonačelnika Slavka Vučurevića.

vanja grbic u trebinju

Tema sastanka u gradskoj administraciji bilo je konačno rješavanje rasvjete u gradu Trebinju, odnosno ugradnja led svjetiljki. Pored toga bilo je riječi i o mogućem odbojkaškom kampu u Trebinju, kao i o prekograničnoj saradnji.

Gradonačelnik Vučurević je istakao da je sam čin posjete proslavljenog odbojkaša za njega i grad dobit, te da je sa Grbićem, kao predstavnikom jedne firme koja se bavi instalisanjem led rasvjete i obezbijeđivanjem kompletnih sredstava, razgovarao o eventualnoj investiciji na području grada,  što bi donijelo uštede gradskom budžetu. "Izdvajali bi osam puta manje finansijskih sredstava, što je za naš grad i građane dobit", rekao je Vučurević i dodao da je na sastanku bilo riječi i o sportskim temama. "Vanja je iskazao spremnost da, koristeći svoj ugled u sportu, dođe do odbojkaškog kampa u Trebinju", zaključio je Vučurević.

U Trebinju je, kako kaže Vanja, bio prije pet godina i sada se otvorila mogućnost da grad Trebinje, na osnovu dosadašnjih izdvajanja za javnu rasvjetu otplati ono što će biti najsavremenije svjetska rasvjeta, tj. led tehnologija. "Bez opterećenja gradskog budžeta napravila bi se investicija, gdje bi stranci finansirali, imali svoj interes, a da se dosadašnja sredstva namjenjena za rasvjetu utroše u nešto drugo", rekao je Grbić i dodao da je njegov zadatak da obezbijedi da se Trebinju pomogne da stane na svoje noge i pritom se napravio dobar posao i to je suština priče. "Ukoliko budu dobri uslovi za grad Trebinje doće do realizacije, a ukoliko ne bude neće ni doći do ostvarivanja ovog projekta", rekao je Grbić i dodao da će pokušati stimulisati italijanske paetnere koji već rade u Srbiji, kako bi otvorili proizvodne pogone u Trebinju.

vanja grbic

"Što se tiče sporta, ovo je najzdravije i najbolje područje za sport. Kažu da Olimpijsku medalju jedino možeš osvojiti ukoliko imaš takmičare iz Hercegovine", rekao je odbojkaš i napomenuo da još nije razmišljao o kampu, jer u Trebinju kada se nešto radi onda to mora da se radi vrhunski i sa maksimalnom posvećenošću. "Osjećam svoju dužnost prema ljudima ovdje da dobiju najbolje, ako već dobijaju. Za takvo nešto treba da se napravi pravi pristup i treba da se naprave prave stvari", rekao je on.

Pored sporta i ekonomije, Grbić je govorio i o prekograničnoj saradnji. "Kroz programe sportske i kulturne razmjene moglo bi se projektima otvoriti prema evropskim fondovima, gdje bi se kroz kampove, škole, dramska druženja i sl. moglo doći do sredstava koja bi kulturni i sportski život Trebinja i okoline podigla na veći nivo", rekao je Grbić.

Prijemu je prisustvovao i načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović.